Ο Γερμανός πρέσβης στη Ρωσία δήλωσε ότι η υπόθεση Ναβάλνι δεν είναι διμερές ζήτημα

Gazzetta team
Ο Γερμανός πρέσβης στη Ρωσία δήλωσε ότι η υπόθεση Ναβάλνι δεν είναι διμερές ζήτημα
Ο Γερμανός πρέσβης σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, εξέθεσε την κατηγορηματική θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ναβάλνι.

Ο πρέσβης της Γερμανίας στην Ρωσία Γκέζα Αντρέας φον Γκαίρ, ο οποίος εκλήθη στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών με αφορμή την θέση της χώρας του για την υπόθεση Ναβάλνι, δήλωσε στο ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ότι η υπόθεση Ναβάλνι δεν συνιστά διμερές ζήτημα. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση της γερμανικής πρεσβείας στην Μόσχα που εκδόθηκε μετά την συνομιλία που είχε ο Γερμανός πρέσβης στο ρωσικό ΥΠΕΞ.

«Στην συζήτηση με τον πρώτο υφυπουργό Εξωτερικών (Βλαντίμιρ Τιτόφ) ο πρέσβης φον Γκάιρ υπογράμμισε για μια ακόμη φορά, ότι η εν λόγω υπόθεση δεν συνιστά ζήτημα διμερούς γερμανορωσικής ημερήσιας διάταξης. Παράλληλα επικαλέσθηκε τις δηλώσεις της ΕΕ, του ΝΑΤΟ, της G7, όπως επίσης και πολλών άλλων χωρών», αναφέρεται την ανακοίνωση.

Ο Γερμανός πρέσβης σύμφωνα με την ανακοίνωση της πρεσβείας, εξέθεσε την κατηγορηματική θέση της γερμανικής κυβέρνησης για την κατάσταση που σχετίζεται με τον Ναβάλνι, σύμφωνα με την οποία «η Ρωσία θα πρέπει δώσει εξηγήσεις για την χρήση επί του εδάφους της νευροπαραλυτικής δηλητηριώδους ουσίας, που χρησιμοποιήθηκε κατά την απόπειρα δολοφονίας Ρώσου πολίτη και πολιτικού της αντιπολίτευσης».