«Mάσκες στο sex και αυτοϊκανοποίηση», λέει η επικεφαλής Υγείας του Καναδά

Gazzetta team
«Mάσκες στο sex και αυτοϊκανοποίηση», λέει η επικεφαλής Υγείας του Καναδά
«Παραλείψτε το φιλί και σκεφτείτε να φορέσετε μάσκα όταν κάνετε σεξ», λέει η γιατρός.

Η επικεφαλής Υγείας του Καναδά, η γιατρός Theresa Tam, πρότεινε στους πολίτες να χρησιμοποιούν μάσκα κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής.

«Παραλείψτε το φιλί και σκεφτείτε να φορέσετε μάσκα όταν κάνετε σεξ για να προστατευτείτε από τον κορονοϊο», δήλωσε την Τετάρτη, προσθέτοντας ότι η αυτοϊκανοποίηση παραμένει η σεξουαλική επιλογή χαμηλού κινδύνου σε μια πανδημία.

Η Theresa Tam δήλωσε ότι «υπάρχει μικρή πιθανότητα να κολλήσετε κορονοϊό από σπέρμα ή κολπικό υγρό, αλλά η σεξουαλική δραστηριότητα με νέους συντρόφους αυξάνει τον κίνδυνο προσβολής της νόσου, ειδικά εάν υπάρχει στενή επαφή όπως το φιλί», αναφέρει το Reuters.

«Όπως και σε άλλες δραστηριότητες -κατά τη διάρκεια της πανδημίας- που περιλαμβάνουν φυσική επαφή, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε και στον σεξουαλικό τομέα για να ελαχιστοποιήσετε τον κίνδυνο μόλυνσης και εξάπλωσης του ιού», είπε.

«Παραλείψτε το φιλί, αποφύγετε την κοντινή επαφή πρόσωπο με πρόσωπο, φορέστε μια μάσκα που καλύπτει το στόμα και τη μύτη σας και τσεκάρετε τον εαυτό σας και τον σύντροφό σας για συμπτώματα πριν από οποιαδήποτε σεξουαλική δραστηριότητα», είπε η Tam.

«Η σεξουαλική υγεία είναι ένα σημαντικό μέρος της συνολικής υγείας», τόνισε και συνέχισε «λαμβάνοντας προφυλάξεις οι Καναδοί μπορούν να βρουν τρόπους για να απολαύσουν των έρωτα, διασφαλίζοντας παράλληλα την πρόοδο που έχουμε κάνει όλοι με τον κορονοϊό».

Ο Καναδάς ανέφερε 129.425 κρούσματα της covid-19 και 9.132 θανάτους, από την 1η Σεπτεμβρίου.