Το χωριό της αμαρτίας: Swingers και γυμνιστές φούντωσαν τον κορονοϊό στη Γαλλία (pics)

Gazzetta team
Το χωριό της αμαρτίας: Swingers και γυμνιστές φούντωσαν τον κορονοϊό στη Γαλλία (pics)
Τα πάρτι στο Cap d'Agde με μότο «συναναστραφείτε αλλήλους» έπαιξαν σοβαρό ρόλο στην έξαρση του κορονοϊού στην Γαλλία.

Το Cap d'Agde είναι ένας από τους πιο γνωστούς καλοκαιρινούς προορισμούς στην Γαλλία για swingers και γυμνιστές, καθώς υπάρχουν δεκάδες club, spa, σάουνες και καταστήματα που απευθύνονται σε αυτό το κοινό.

Το «χωριό της αμαρτίας» ή αλλιώς «το χωριό των γυμνιστών» όπως αποκαλείται συχνά, φέτος δεν είχε τον κόσμο που είχε άλλες σεζόν, λόγω κορονοϊού όμως αυτό δεν σημαίνει οτι δεν υπήρξε εισροή τουριστών.

Μάλιστα, παρά τις συστάσεις των ειδικών περί αποφυγής στενών επαφών και πόσω μάλλον ανταλλαγής συντρόφων, κάποιοι δεν πήραν σοβαρά τα μέτρα αυτά.

«Όλοι είμαστε σε στενή επαφή μεταξύ μας ολόκληρη την ημέρα και - φυσικά - γυμνοί. Όλοι γνωρίζουμε γιατί είμαστε εδώ. Εξάλλου, υπάρχουν πολλά άλλα θέρετρα γυμνιστών για οικογένειες, κατά μήκος της ακτής, χωρίς κλαμπ για σεξ», δήλωσε χαρακτηριστικά στο BBC γυμνιστής και επισκέπτης του θέρετρου.

Το πάρτι της... διασποράς

Πριν από περίπου 10 μέρες, δύο υπάλληλοι ενός ακριβού ξενοδοχείου στην περιοχή, βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό και τότε το... κουβάρι άρχισε να ξετυλίγεται, καθώς ο ιδιοκτήτης του παραδέχθηκε οτι πραγματοποιθεί στην ταράτσα ένα ξέφρενο πάρτι ανταλλαγής συντρόφων, χωρίς φυσικά μέτρα προστασίας.

Οι υγειονομικές αρχές έφτασαν στην περιοχή, έκαναν τεστ στην είσοδο του χωριού και βρήκε θετικό το 30% των 800 τουριστών που βρίσκονταν στην περιοχή.

Κάτι που σημαίνει οτι τα κρούσματα είναι 4 φορές περισσότερα από ότι στην γύρω περιοχή.