Γυναίκες στρατιώτες έκαναν βίντεο στο Tik Tok και ξεσήκωσαν αντιδράσεις (vid)

Gazzetta team
Γυναίκες στρατιώτες έκαναν βίντεο στο Tik Tok και ξεσήκωσαν αντιδράσεις (vid)
Το βίντεο με τις δυο κοπέλες έγινε viral και ξεσήκωσε αντιδράσεις, επειδή χόρευαν το "WAP" φορώντας τις στολές τους.

Μέλη στρατιωτικής κοινότητας του εξωτερικού είναι εξοργισμένα μετά από ένα βίντεο στο TikTok όπου δυο γυναίκες στρατιώτες φορώντας την στολή τους χόρευαν το «WAP».

Από τότε που οι ράπερ Cardi B και Megan Thee Stallion κυκλοφόρησαν το επιτυχημένο single τους «WAP» πριν από δύο εβδομάδες, το τραγούδι δέχθηκε κριτική και αλλά επαίνους αφού ανέβηκε στην πρώτη θέση στο Billboard's Hot 100.

Το βίντεο με τις δυο κοπέλες έγινε viral και ξεσήκωσε αντιδράσεις για το κατά πόσο θα έπρεπε να το τραβήξουν ενώ φορούν τις στολές τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, οι Military Times αναφέρουν ότι δεν είναι απλώς οι στίχοι του τραγουδιού στο βίντεο που έχουν προκαλέσει θυμό, αλλά η αντίληψη ότι οι συγκεκριμένες γυναίκες στρατιώτες δείχνουν μια προκλητική εικόνα στα social media εξαιτίας αυτής της πράξης.

Ορισμένα σχόλια ήταν ρητά και σεξιστικά, συμπεριλαμβανομένων αρκετών ανδρών που ζητούσαν να απαγορευτεί στις γυναίκες η στρατιωτική θητεία.

Άλλοι έκαναν υπερβολικές δηλώσεις ότι η Κίνα, η χώρα που δημιούργησε το TikTok, είχε κατά κάποιο τρόπο κερδίσει.

«Οι γυναίκες δεν έχουν καμία δουλειά στο στρατό», έγραψε ο Jesse Lee Peterson, οικοδεσπότης ραδιοφωνικών εκπομπών και πάστορας που κάποτε αποκάλεσε τον Τραμπ «The Great White Hope» (η μεγάλη λευκή ελπίδα).

«Είναι ντροπιαστικό για τη στολή και ακατάλληλο σε όλα τα επίπεδα ... αλλά και πάλι, υπάρχουν πάντα οι λίγοι που λεκιάζουν την εικόνα του συνόλου», ανέφερε κάποιος άλλος.

Αρκετοί χρήστες ανέφεραν πως ενώ δεν έχουν πρόβλημα με το ίδιο το τραγούδι, το γεγονός ότι οι γυναίκες φορούσαν στολές το κάνει «ακατάλληλο».

Ωστόσο, αρκετοί άλλοι χρήστες «καταδίκασαν» τους επικριτές και τάχθηκαν στο πλευρό των γυναικών.

«Ας είμαστε ξεκάθαροι εδώ. Ο λόγος για τον οποίο το συγκεκριμένο βίντεο κάνει τον γύρο του διαδικτύου και δημιουργεί σχόλια σχετικά με τον επαγγελματισμό ατόμων με στρατιωτικές στολές, είναι επειδή πρόκειται για δυο γυναίκες», είπε η Βικτώρια Κωσίτς, βετεράνος και καθηγήτρια στρατιωτικών επιστημών.