Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε, θα απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruc Reis»

Gazzetta team
Ερντογάν: «Δεν υποχωρούμε, θα απαντήσουμε στην παραμικρή παρενόχληση του Oruc Reis»
Μέσα σε δύο ώρες, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παραχώρησε δύο ομιλίες στη Ριζούντα, εκτοξεύοντας απειλές κατά της Ελλάδας και της Ευρώπης για το Oruc Reis και τις ενέργειες της Τουρκίας στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ανυποχώρητος ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μιλώντας σε δείπνο στελεχών του κυβερνώντος κόμματος, AKP, στη Ριζούντα (πόλη της Μαύρης Θάλασσας, όπου πέρασε τα παιδικά του χρόνια), ο Τούρκος πρόεδρος είπε χαρακτηριστικά: «Το Oruc Reis θα συνεχίσει τις εργασίες του μέχρι τις 23 Αυγούστου και αν κάποιος παρέμβει σε αυτήν τη διαδικασία, θα κάνουμε ο,τι είναι απαραίτητο».

Νωρίτερα, σε ομιλία του σε τελετή για την έναρξη έργων πρόνοιας, ανέφερε: «Αυτήν τη στιγμή, προτεραιότητα μας είναι να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο».

Υπογράμμισε, δε, πως δεν θα «υποκύψει» στις προσπάθειες «κλοπής» της τουρκικής υφαλοκρηπίδας, ούτε θα κάνει πίσω υπό την απειλή κυρώσεων.

Τόνισε, επίσης, χαρακτηριστικά πως προτεραιότητά του είναι «να προστατεύσουμε στο μέγιστο τα δικαιώματα μας στην Ανατολική Μεσόγειο, τη Λιβύη και το Αιγαίο» και πρόσθεσε πως η κυβέρνησή του «θα συνεχίσει με τον τρόπο της, ανεξάρτητα από ό,τι λέει ο καθένας, κοιτάζοντας στην κατεύθυνση που επιθυμεί μόνο το έθνος».

«Δεν θα αφήσουμε την ενέργεια και τον χρόνο μας να "σπαταληθεί" από αχρείαστες συζητήσεις», σημείωσε σε άλλο σημείο της ομιλίας του.

Ο Τούρκος πρόεδρος επεσήμανε, εξάλλου, πως βασικός του στόχος είναι η μείωση των επιπτώσεων από την πανδημία στη χώρα και την οικονομία. «Eπικεντρωνόμαστε στη διατήρηση των δικαιωμάτων και των συμφερόντων της χώρας μας σε κάθε τομέα, σε όλο τον κόσμο», δήλωσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...