Ισραήλ: Ο στρατός κατέρριψε drone προερχόμενο από τον Λίβανο

Gazzetta team
Ισραήλ: Ο στρατός κατέρριψε drone προερχόμενο από τον Λίβανο
Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι κατέρριψε τη νύχτα ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που πέρασε τα σύνορα προερχόμενο από τον Λίβανο.

«Στη διάρκεια της νύχτας, οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις ταυτοποίησαν ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που παρεισέφρησε στον ισραηλινό εναέριο χώρο στην περιοχή του όρους Ερμών, κατά μήκος της γαλάζιας γραμμής», του συνόρου ανάμεσα στο εβραϊκό κράτος και τον Λίβανο, ανέφερε ο ισραηλινός στρατός ο οποίος είπε ότι «κατέρριψε» το drone.

Το όρος Ερμών, μια ιδιαίτερα στρατηγική τοποθεσία, βρίσκεται στο σημείο όπου συναντώνται το Ισραήλ, ο Λίβανος και η Συρία. Ερωτηθείς από το Γαλλικό Πρακτορείο, Ισραηλινός στρατιωτικός αξιωματούχος επιβεβαίωσε πως το καταρριφθέν drone προερχόταν από τον Λίβανο.

Ενισχύσεις στα σύνορα του Ισραήλ με Λίβανο και Συρία

«Στρατιώτες πραγματοποιούν έρευνες στον τομέα (...) καμία παραβίαση της ισραηλινής κυριαρχίας δεν θα γίνει ανεκτή», πρόσθεσε ο στρατός χωρίς να διευκρινίζει το είδος, το μέγεθος ή ποιος ήταν ο ιδιοκτήτης του καταρριφθέντος ιπτάμενου μέσου. Το περιστατικό λαμβάνει χώρα λίγα εικοσιτετράωρα μετά την έκρηξη στη Βηρυτό, με τον πρόεδρο του Λιβάνου να μην αποκλείει την πιθανότητα το φρικιαστικό γεγονός να οφείλεται σε ρουκέτα ή βόμβα.

Ο ισραηλινός στρατός ανέπτυξε τον Ιούλιο νέες ενισχύσεις κατά μήκος των βόρειων συνόρων του με τον Λίβανο και τη Συρία, υποστηρίζοντας ότι «ανέβασε το επίπεδο προετοιμασίας του εναντίον διαφόρων εν δυνάμει εχθρικών ενεργειών» και, το βράδυ της Πέμπτης, ο στρατός ανέφερε ότι διατηρεί το επίπεδο ανάπτυξής του στα βόρεια σύνορά του.