Καταστράφηκαν 4 νοσοκομεία στην Βηρυτό, η ΕΜΑΚ δεν επιχείρησε χθες λόγω κορονοϊού (vid)

Gazzetta team
Καταστράφηκαν 4 νοσοκομεία στην Βηρυτό, η ΕΜΑΚ δεν επιχείρησε χθες λόγω κορονοϊού (vid)
Η Ελλάδα ήταν η πρώτη χρονολογικά που έστειλε βοήθεια για το σκηνικό αποκάλυψης στη Βηρυτό, αλλά χθες το 12μελές πλήρωμα της ΕΜΑΚ δεν μπόρεσε να επιχειρήσει λόγω καραντίνας κορονοϊού.

Η ελληνική έμψυχη βοήθεια στην Βηρυτό που δοκιμάζεται από την προχθεσινή έκρηξη μπήκε από σήμερα το πρωί στη «μάχη» αναζητώντας επιζώντες στα συντρίμμια, αφού έπρεπε χθες να περάσει από διαγνωστικά τεστ.

Ανάμεσα στην εικόνα της Βηρυτού που θυμίζει κρανίου τόπο, υπάρχουν τέσσερα νοσοκομεία (εκ των οποίων το ένα είναι το ελληνορθόδοξο), που έχουν καταστραφεί, κάτι που δυσκολεύει αφάνταστα το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό να παράσχει βοήθεια στους τραυματίες.

Μιλώντας στο Open TV ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Φραγκογιάννης που συνόδευσε την ελληνική αποστολή με το C-130 μίλησε για τη φρίκη που αντίκρισε όταν έφτασε στο λιμάνι του Λιβάνου και μίλησε με εκπροσώπους της λιβανέζικης κυβέρνησης. Οπως είπε, τέσσερα νοσοκομεία, ανάμεσά τους και το ελληνορθόδοξο νοσοκομείο έχουν καταστραφεί γεγονός που δυσχεραίνει το έργο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού.

Αναφορικά με τους Ελληνες που επλήγησαν από την έκρηξη είπε ότι δυστυχώς υπάρχει η νεκρή Ελληνολιβανέζα καθώς κι άλλοι πέντε τραυματίες εκ των οποίων δύο βρίσκονται σε σοβαρότερη κατάσταση από τους υπόλοιπους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...