Θετικός στον κορονοϊό ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ

Gazzetta team
Θετικός στον κορονοϊό ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ
​Θετικός στον κορονοϊό βρέθηκε ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Ντόναλντ Τραμπ, Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, όντας ο πιο κοντινός αξιωματούχος του Αμερικανού προέδρου που έχει διαγνωστεί θετικός στον ιό.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg και με μία πηγή που έχει γνώση της κατάστασης, ο σύμβουλος εθνικής ασφάλειας του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο Ρόμπερτ Ο’ Μπράιεν, βρέθηκε θετικός στον νέο κορονοϊό.

Ο Ο’ Μπράιν έχει απομονωθεί στο σπίτι του και εργάζεται εξ αποστάσεως, αφού μολύνθηκε από τον ιό σε μια οικογενειακή εκδήλωση, ανέφερε σε ανάρτησή της στο Twitter η ρεπόρτερ του Bloomberg, Τζένιφερ Τζέικομπς.

Δεν υπάρχει κίνδυνος για Τραμπ και Πενς

Δεν υπάρχει κίνδυνος να έχουν εκτεθεί στον ιό ο Ντόναλντ Τραμπ ή ο αντιπρόεδρος Μάικ Πενς, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

«Έχει ήπια συμπτώματα και έχει τεθεί σε αυτοαπομόνωση, εργάζεται από ασφαλή τοποθεσία. Δεν υπάρχει κίνδυνος έκθεσης του προέδρου ή του αντιπροέδρου (στον κορονοϊό). Η δουλειά του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας συνεχίζεται αδιάλειπτα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Ο Λευκός Οίκος διαβεβαιώνει ότι το προσωπικό του εξετάζεται τακτικά για τον νέο κορονοϊό.

Ο Ο' Μπράιεν είναι ο πλέον υψηλόβαθμος αξιωματούχος που έχει βρεθεί θετικός μέχρι σήμερα. Τον Μάιο είχε εντοπιστεί άλλο ένα κρούσμα, ένας στρατιωτικός που εργάζεται στον Λευκό Οίκο, ενώ θετική είχε βρεθεί και η εκπρόσωπος Τύπου του αντιπροέδρου Πενς.