Απίστευτες φωτογραφίες από ζευγάρι μαύρου πάνθηρα και λεοπάρδαλης να βολτάρουν παρέα (pics)

Gazzetta team
Απίστευτες φωτογραφίες από ζευγάρι μαύρου πάνθηρα και λεοπάρδαλης να βολτάρουν παρέα (pics)
Από τις πιο σπάνιες που έχουν τραβηχτεί ποτέ στην άγρια φύση, οι φωτογραφίες μιας λεοπάρδαλης και ενός μαύρου πάνθηρα, που είναι ζευγάρι, να τριγυρίζουν παρέα, έχουν γίνει viral!

Στη φύση βλέπουμε κατά καιρούς πολλά απίστευτα, πανέμορφα, ακόμη και περίεργα πράγματα.

Αυτό το τελευταίο, ωστόσο, είναι πραγματικά όλα τα παραπάνω...

Ο φωτογράφος άγριας ζωής, Mithun H, κατάφερε πριν από λίγες μέρες να τραβήξει μερικές φωτογραφίες από την αμέριμνη βόλτα μιας λεοπάρδαλης και ενός μαύρου πάνθηρα, που, όπως φαίνεται, είναι μαζί για χρόνια.

Σύμφωνα με τον φωτογράφο, αυτές οι μεγάλες γάτες βολτάρουν μαζί εδώ και αρκετό καιρό, έχοντας περιπλανηθεί στις ζούγκλες του Kabini, στην Καρνάτακα της Ινδίας, για τέσσερα χρόνια. Αν και έχει ξαναδεί τον Σάγια τον πάνθηρα και την Κλεοπάτρα τη λεοπάρδαλη στο παρελθόν, αυτή είναι η πρώτη φορά που τους «συνέλαβε» μαζί. Και ειλικρινά, άξιζε την αναμονή.

Δημοσιεύοντας τις φωτογραφίες τη Δευτέρα (20 Ιουλίου), ο Mithun έγραψε στο Instagram: «Το Αιώνιο Ζευγάρι. Ο Σάγια και η Κλεοπάτρα φλερτάρουν 4 χρόνια τώρα και όποτε είναι μαζί, είναι υπέροχο να τους βλέπεις. Το δάσος ζωντανεύει, καθώς περπατούν απρόσεκτα στο μυθικό βασίλειό του. Συνήθως στα ζευγάρια είναι ο αρσενικός που αναλαμβάνει και κινείται πρώτος, με το θηλυκό να ακολουθεί πολύ πιο πίσω. Αλλά σε αυτό το ζευγάρι είναι σίγουρα η Κλεοπάτρα υπεύθυνη και ο πάνθηρας ακολουθεί».

«Έπρεπε να περιμένω έξι μέρες. Θα μπορούσα να περιμένω έξι χρόνια»

Σε δηλώσεις του στην indianexpress.com, ο Mithun είπε: «Έπρεπε να περιμένω έξι μέρες για αυτές τις φωτογραφίες, στο ίδιο σημείο, αφού μπορούσα να ακούσω τον πάνθηρα και την Κλεοπάτρα να ζευγαρώνουν περίπου 100 μέτρα μακριά, μέσα στην πυκνή βλάστηση, αλλά δεν μπορούσα να τους δω λόγω της περιορισμένης ορατότητας. Είχαν μόλις σκοτώσει κάτι και δεν θα κινούνταν μέχρι να τελειώσουν το γεύμα τους.

Εκεί ήρθε η γνώση και η πολυετής εμπειρία παρακολούθησης του πάνθηρα. Απλώς έπρεπε να περιμένω σε ένα από τα αγαπημένα του μονοπάτια. Ήταν μια εποικοδομητική αναμονή. Θα μπορούσα να περιμένω έξι χρόνια για μια τέτοια στιγμή».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ...