Βρετανοί καταγγέλουν ότι η Ρωσία προσπαθεί να τους κλέψει την έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού

Gazzetta team
Βρετανοί καταγγέλουν ότι η Ρωσία προσπαθεί να τους κλέψει την έρευνα για το εμβόλιο του κορονοϊού
Αντικατασκοπεία ακόμα και στο φάρμακο του κορονοϊού; Η Βρετανία κατηγορεί τη Ρωσία ότι προσπαθεί να της κλέψει τις έρευνες για τον covid-19 μέσω χάκερ!

Οι ρωσικές προσπάθειες να κλαπούν δεδομένα των ερευνών για το εμβόλιο κατά της Covid-19 είναι απαράδεκτες, αλλά δεν έχουν προκαλέσει κάποια ζημιά, δήλωσε ο βρετανός υπουργός Ασφαλείας.

Απόπειρες χάκερ που υποστηρίζονται από το ρωσικό κράτος να κλέψουν δεδομένα των ερευνών για εμβόλια κατά της Covid-19 από τη Βρετανία είναι «εντελώς απαράδεκτες», αλλά δεν έχουν προκαλέσει κάποια ζημιά, δήλωσε σήμερα ο βρετανός υπουργός Ασφαλείας Τζέιμς Μπρόκενσιρ.

Το βρετανικό Εθνικό Κέντρο Κυβερνοασφάλειας (NCSC) ανακοίνωσε χθες, Πέμπτη, πως χάκερ υποστηριζόμενοι από το ρωσικό κράτος προσπάθησαν να κλέψουν δεδομένα των ερευνών για εμβόλιο και θεραπεία κατά της Covid-19 από ακαδημαϊκούς και φαρμακευτικούς οργανισμούς σε όλον τον κόσμο. Η Ρωσία έχει απορρίψει τις κατηγορίες του Λονδίνου.

Στο στόχαστρο οι ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών

«Είναι εντελώς απαράδεκτο για τις ρωσικές υπηρεσίες πληροφοριών να επιδιώξουν να μπουν στα συστήματα αυτών που επιδιώκουν να δώσουν μια απάντηση σ' αυτή την κρίση... να αναπτύξουν ένα εμβόλιο», δήλωσε ο Μπρόκενσιρ στο Sky News.

«Δεν υπάρχουν στοιχεία ούτε πληροφορίες για οποιαδήποτε ζημιά ούτε για οποιουδήποτε είδους βλάβη», υπογράμμισε.