Για πρώτη φορά τρανσέξουαλ μοντέλο στο Sports Illustrated Swimsuit (pics)

Gazzetta team
Για πρώτη φορά τρανσέξουαλ μοντέλο στο Sports Illustrated Swimsuit (pics)
Οι καιροί αλλάζουν και τα πράγματα που ως χθες αποτελούσαν ταμπού, σήμερα γίνονται πραγματικότητα. Όπως για παράδειγμα το διάσημο περιοδικό Sports Illustrated Swimsuit να φιλοξενεί πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο.

Ο λόγος γίνεται για την Βαλεντίνα Σαμπάιο που έκανε γνωστό ότι φιλοξενείται στο επερχόμενο τεύχος του Sports Illustrated που θα κυκλοφορήσει στις 22 Ιουλίου.

Η Σαμπάιο πόσταρε φωτογραφίες και σε αυτές ποζάρει με ένα λαμπερό χρυσό μπικίνι. Ταυτόχρονα, στην ανάρτησή της αυτή, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το περιοδικό όπου... «με βλέπει και με σέβεται γι’ αυτό που πραγματικά είμαι και για την κατανόηση πως πάνω από οτιδήποτε άλλο, είμαι άνθρωπος», τόνισε χαρακτηριστικά.

Ακόμα η Βραζιλιάνα τρανσέξουαλ δεν παρέλειψε να κάνει αναφορά στο τί αντιμετωπίζουν στη χώρα της, όσες και όσοι βρίσκονται σε αντίστοιχη κατάσταση γράφοντας: «Η Βραζιλία είναι μια όμορφη χώρα, αλλά φιλοξενεί επίσης των υψηλότερο αριθμό βίαιων εγκλημάτων και δολοφονιών εναντίον της τρανς κοινότητας στον κόσμο – τρεις φορές περισσότερο από τις ΗΠΑ. Το να είσαι τρανς συνήθως σημαίνει να βλέπεις κλειστές πόρτες στις καρδιές και τα μυαλά του κόσμου. Αντιμετωπίζουμε προσβολές, φοβισμένες αντιδράσεις και σωματικές παραβιάσεις. Οι επιλογές μας για να μεγαλώσουμε σε μια στοργική και αποδεκτή οικογένεια, έχοντας μια γόνιμη εμπειρία στο σχολείο, ή να βρούμε μια αξιοπρεπή εργασία, είναι αδιανόητα περιορισμένες και δύσκολες. Αναγνωρίζω ότι είμαι μία από τους τυχερούς και η πρόθεσή μου είναι να το τιμήσω όσο καλύτερα μπορώ».

Όμως η Βαλεντίνα Σαμπάιο,δεν έγινε τυχαία επιλογή του Sports Illustrated, αφού πέρσι προσλήφθηκε από την Victoria’s Secret ως το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο. Ήδη ομως θεωρείται "σταρ", αφού είχε γίνει επίσης η πρώτη τρανς στο εξώφυλλο της Vogue Paris και αργότερα στην Vogue Brazil και Vogue Germany.

Το Sports Illustrated Swimsuit έχει δημοσιεύσει ακόμα φωτογραφίες- πορτρέτα την Άσλεϊ Γκράχαμ ως το πρώτο υπέρβαρο μοντέλο το 2016 και την Χαλίμα Αντέν ως το πρώτο μοντέλο που φοράει χιτζάμπ.