Bild: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να βγάλει... λόγο μέσα στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου

Gazzetta team
Bild: Ο Ερντογάν σχεδιάζει να βγάλει... λόγο μέσα στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου
Ο Ερντογάν σχεδιάζει να βγάλει λόγο μέσα στην Αγία Σοφία στις 24 Ιουλίου, σύμφωνα με την Bild.

Για... κήρυγμα εντός της Αγίας Σοφίας ετοιμάζεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στις 24 Ιουλίου που θα επαναλειτουργήσει η Αγία Σοφία ως τέμενος, σύμφωνα με τη Bild.

Με βάση τις πληροφορίες που επικαλείται η γερμανική εφημερίδα, ο Ερντογάν, ανήμερα της υπογραφής της Συνθήκης της Λωζάνης, ετοιμάζεται να βγάλει λόγο, την ημέρα που θα πραγματοποιηθεί μουσουλμανική προσευχή μέσα στην Αγία Σοφία.

Την ίδια στιγμή η εφημερίδα Handelsblatt επικρίνει τη στάση της Ευρώπης λέγοντας: «Στις Βρυξέλλες δεν υπάρχει εδώ και καιρό καμία κοινή γραμμή για τα καμώματα του Ερντογάν».

Και η εφημερίδα συνεχίζει λίγο παρακάτω: «O Ερντογάν όλο και αλληθωρίζει προς τη Γηραιά Ήπειρο για να πάει μπροστά τη χώρα του. Τώρα όμως άλλαξαν τα πράγματα. Τώρα είναι ο αρχηγός της τουρκικής κυβέρνησης που επιβάλλει την ατζέντα του στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες. Η αλλαγή στην Αγία Σοφία δεν είναι παρά μια επίδειξη ισχύος. Ένα σαφές πλάνο θα βοηθούσε όμως και τις δυο πλευρές. Και το σχέδιο αυτό θα πρέπει να αναγνωρίζει την πραγματικότητα. Κι αυτή είναι πως η ΕΕ δεν έχει θέση για έναν υποχθόνιο. Οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Τουρκία θα πρέπει να διακοπούν. Αυτό θα άνοιγε το δρόμο για ένα νέο επίπεδο στις σχέσεις με την Άγκυρα. Παράλληλα όμως η Τουρκία είναι ένας στρατηγικός εταίρος της Ευρώπης, που σε μεγάλο βαθμό μπορεί να προσφέρει στήριξη».

Πηγή: Reader.gr