Μούμιες φέρνουν πιο κοντά την ανακάλυψη της Κλεοπάτρας: Εύρημα-κλειδί (vid)

Gazzetta team
Οι μούμιες είχαν παραμείνει θαμμένες για 2.000 χρόνια και βρίσκονται σε κακή κατάσταση.

Δύο μούμιες υψηλόβαθμων αξιωματούχων της αρχαίας Αιγύπτου ανακαλύφθηκαν σε έναν ναό στο Δέλτα του Νείλου, γεμίζοντας ελπίδα τους αρχαιολόγου ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στην ανακάλυψη των λειψάνων της θρυλικής βασίλισσας Κλεοπάτρας.

Οι μούμιες είχαν παραμείνει θαμμένες για 2.000 χρόνια και βρίσκονται σε κακή κατάσταση επειδή το νερό είχε μπει μέσα στον τάφο, σύμφωνα με τον Guardian. Ήταν καλυμμένες με φύλλα χρυσού - μια πολυτέλεια που αφορούσε μόνο στα κορυφαία μέλη της ελίτ της κοινωνίας - που σημαίνει ότι μπορεί να είχαν προσωπικές σχέσεις με την Κλεοπάτρα.

Οι μούμιες, ένας άνδρας και μία γυναίκα, μπορεί να ήταν ιερείς που έπαιξαν βασικό ρόλο στη διατήρηση της δύναμης της θρυλικής βασίλισσας της Αιγύπτου και του Μάρκου Αντώνιου.

Επίσης στην τοποθεσία βρέθηκαν και 200 νομίσματα που φέρουν το πρόσωπο και το όνομα της Κλεοπάτρας.

Η τοποθεσία του τάφου του Μάρκου Αντωνίου και της Κλεοπάτρας παραμένει άγνωστη από το 30 π.Χ., αν και είναι γνωστό ότι βρίσκεται κάπου κοντά στην Αλεξάνδρεια.

Η ερευνητική ομάδα που ανακάλυψε τις μούμιες στην αρχαία πόλη Taposiris Magna, είναι πεπεισμένη ότι σύντομα θα αποκαλύψει τον τάφο του αρχαίου ζευγαριού.

Οι μούμιες βρέθηκαν σε έναν από τους πρώτους τάφους που ανοίχτηκαν στο Taposiris Magna. «Αν και τώρα καλύπτονται από σκόνη 2.000 ετών, στα χρόνια εκείνα οι μούμιες θα ήταν συναρπαστικές», δήλωσε στον Guardian, ο Δρ Γκλέν Γκοντένιο, ανώτερος λέκτορας στην Αιγυπτολογία στο Πανεπιστήμιο του Λίβερπουλ. «Το γεγονός ότι βρέθηκαν καλυμμένες με φύλλα χρυσού δείχνει ότι ήταν σημαντικά μέλη της κοινωνίας» τονίζει.

Η Δρ Μαρτίνεζ, που εργάζεται στην τοποθεσία αυτή για περισσότερα από 14 χρόνια, είναι πιο πεπεισμένη από ποτέ ότι θα βρεθεί εκεί ο τάφος της Κλεοπάτρας.

Πηγή: Reader.gr