Έβαλαν φωτιά σε τζετ που μετέφερε κοκαΐνη αξίας 4,3 εκατ. ευρώ και το έριξαν στη ζούγκλα (vid)

Gazzetta team
Έβαλαν φωτιά σε τζετ που μετέφερε κοκαΐνη αξίας 4,3 εκατ. ευρώ και το έριξαν στη ζούγκλα (vid)
Με σενάριο επιστημονικής φαντασίας μοιάζει αυτό που έκαναν έμποροι κοκαϊνης στο Μεξικό, καθώς μπροστά στον κίνδυνο να συλληφθούν έβαλαν φωτιά σε τζετ με 850 κιλά ναρκωτικό αξίας 4,3εκ. ευρώ και το έριξαν στη ζούγκλα.

Εκατοντάδες κιλά κοκαΐνης μετέφερε ένα τζετ, το οποίο βρέθηκε τυλιγμένο στις φλόγες στη χερσόνησο Γιουκατάν στο Μεξικό.

Τοπικά ΜΜΕ μετέδωσαν ότι επειδή το αεροσκάφος εντοπίστηκε από τις Ένοπλες Δυνάμεις εν μέσω της πτήσης, το πλήρωμα προσγείωσε το αεροπλάνο εκτάκτως και το έκαψε ώστε να δραπετεύσει. Η εκδοχή αυτή, ωστόσο δεν έχει επιβεβαιωθεί επισήμως.

Το βίντεο που αναδημοσιεύει η Daily Mail δείχνει το τζετ μέσα σε καπνούς σε έναν αυτοκινητόδρομο μέσα στη ζούγκλα.

Δεν είναι σαφές εάν το αεροπλάνο τυλίχθηκε στις φλόγες μετά την προσγείωση ή αν οι διακινητές το πυρπόλησαν.

Λίγο πιο κάτω από το σημείο της προσγείωσης, στρατεύματα βρήκαν ένα φορτηγό φορτωμένο με 13 σάκους κοκαΐνης συνολικού βάρους 850 κιλών.

«Με εκτιμώμενη αξία (του εμπορεύματος) άνω των 4,3 εκατομμυρίων ευρώ, η απώλεια θα είχε «σημαντική» επίδραση στις εγκληματικές οργανώσεις» ανέφερε ανακοίνωση του μεξικανικού στρατού.

Ο ραδιοτηλεοπτικός σταθμός Milenio ανέφερε ότι το αεροπλάνο έφτασε στο Μεξικό από το Μαρακαΐμπο της Βενεζουέλας. Το Reuters δεν κατάφερε να επαληθεύσει αυτές τις πληροφορίες και η κυβέρνηση της Βενεζουέλας δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό αυτής της πληροφορίας.

Πηγή: reader.gr