Αυστραλία: Ροζ σκάνδαλο με υπαλλήλους σε ξενοδοχείο καραντίνας ίσως να συνδέεται με νέα εξάπλωση του κορονοϊού

Gazzetta team
Αυστραλία: Ροζ σκάνδαλο με υπαλλήλους σε ξενοδοχείο καραντίνας ίσως να συνδέεται με νέα εξάπλωση του κορονοϊού
Οι υπάλληλοι του ξενοδοχείου παραδέχθηκαν πως έκαναν σεξ με άτομα που είχαν κορονοϊό και ήταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο της Μελβούρνης.

Άνδρες ασφαλείας ενός ξενοδοχείου καραντίνας ίσως να είναι «υπεύθυνοι» για το δεύτερο κύμα κορονοϊού στην Αυστραλία.

Ο λόγος είναι πως παραδέχθηκαν ότι έκαναν σεξ με ταξιδιώτες που ήταν σε καραντίνα στο ξενοδοχείο όπου κρατούνταν.

Οι ύποπτοι πάσχοντες από covid-19 που διαμένουν στο Stamford Plaza πέντε αστέρων στη Μελβούρνη κλήθηκαν να απομονωθούν στα δωμάτιά τους για 14 ημέρες μετά την άφιξή τους στην Αυστραλία στο αποκορύφωμα της πανδημίας του ιού.

Τώρα η πόλη της Μελβούρνης καταπολεμά ένα δεύτερο κύμα μολύνσεων και οι κάτοικοι αναγκάστηκαν να παραμείνουν στο εσωτερικό ή να αντιμετωπίσουν πρόστιμο 1.625 $, ενώ τα παντοπωλεία λαμβάνουν μέτρα για να σταματήσουν τις αγορές πανικού.

Σύμφωνα με τη Daily Mail ξεκίνησε και έρευνα μετά από τις 31 περιπτώσεις κορονοϊού που συνδέονται με το πολυτελές ξενοδοχείο.

Ο πρωθυπουργός της Βικτώριας Ντάνιελ Άντριους είπε στο Herald Sun ότι υπήρξαν παραβιάσεις από το προσωπικό σε ξενοδοχεία όπως το Stamford Plaza ενώ αξίζει να σημειωθεί πως στην περιοχή της Βικτώρια καταγράφησαν 77 νέα κρούσματα του ιού χθες - τον μεγαλύτερο αριθμό από τις 31 Μαρτίου, αυξάνοντας τον συνολικό αριθμό νέων κρουσμάτων από τη Δευτέρα σε 289.

Η Μελβούρνη είχε ξεπεράσει σε μεγάλο βαθμό τον ιό στα τέλη Απριλίου και δεν καταγράφηκαν νέα κρούσματα στις 5 Ιουνίου, αλλά οι περιπτώσεις αυξάνονται πλέον προς τα πάνω.

Το Stamford Plaza είναι ένα ξενοδοχείο 5 αστέρων στο κέντρο της Μελβούρνης στο «Παρίσι» της Collins Street της πόλης και διαθέτει γυμναστήριο, πισίνα και επιπλωμένα δωμάτια.