Εξαφανίζεται ξανά το χαρτί υγείας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Gazzetta team
Εξαφανίζεται ξανά το χαρτί υγείας από τα ράφια των σούπερ μάρκετ
Η αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστραλία ανάγκασε τα σούπερ μάρκετ να επαναφέρουν τους περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας, καθώς οι συσκευασίες κάνουν ξανά... φτερά από τα ράφια!

Εικόνες που θυμίζουν τα πρώτα στάδια της έξαρσης της πανδημίας του κορονοϊού στην Αυστραλία.

Όπως αναφέρει το BBC, η αύξηση των κρουσμάτων, ειδικά στη Βικτόρια, ανάγκασε τα σούπερ μάρκετ να επαναφέρουν τους περιορισμούς στην αγορά χαρτιού υγείας, καθώς οι συσκευασίες κάνουν ξανά... φτερά από τα ράφια!

Συγκεκριμένα, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ Coles έβαλε όριο μια συσκευασία ανά καταναλωτή στα καταστήματά της σε όλη την Αυστραλία, ενώ η Woolworths επιτρέπει την αγορά δύο πακέτων. Τον Μάρτιο, θυμίζουμε, είχε συμβεί κάτι αντίστοιχο, όταν οι καταναλωτές περίμεναν το lockdown, προκαλώντας χαμό στα σούπερ μάρκετ, ενώ δεν έλειψαν και οι καβγάδες.

Περιορισμοί και για τα αντισηπτικά χεριού, τα μακαρόνια και τα αβγά

Λίγους μήνες μετά, λοιπόν, και ενώ ο πρωθυπουργός της χώρας, Σκοτ Μόρισον, λέει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας, τα χαρτιά υγείας έχουν εξαφανιστεί ξανά. Και δεν είναι τα μόνα. Το Coles έβαλε όριο στα καταστήματα της αλυσίδας στη Βικτόρια και σε ό,τι αφορά τα αντισηπτικά χεριού, τα μακαρόνια και τα αβγά!

«Είμαι σίγουρος ότι οι αγορές πανικού θα περάσουν, όπως έγινε και την τελευταία φορά. Δεν υπάρχει λόγος για κάτι τέτοιο. Το σημαντικό είναι να διαβεβαιώσουμε τους ανθρώπους ότι η έξαρση δεν σημαίνει πως υπάρχει πρόβλημα. Η αντίδρασή μας στην έξαρση είναι ισχυρή», είπε ο Σκοτ Μόρισον, στην προσπάθειά του να καθησυχάσει τους πολίτες.

Η Βικτόρια -η δεύτερη μεγαλύτερη πολιτεία της Αυστραλίας- για 11η συνεχόμενη ημέρα κατέγραψε διψήφιο αριθμό νέων κρουσμάτων. Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό ανακοινώθηκαν 41 νέες μολύνσεις, διπλάσιος αριθμός σε σύγκριση με πριν από μία εβδομάδα.

Πάντως, παρά την έξαρση που παρατηρείται στην περιοχή, ο απολογισμός του κορονοϊού στην Αυστραλία είναι χαμηλός σε σύγκριση με άλλες χώρες, καθώς έως τώρα έχουν καταγραφεί περίπου 7.600 κρούσματα και 104 θάνατοι.