Μαζεύτηκαν 24.000 ευρώ για μπαρίστα που δεν εξυπηρέτησε πελάτισσα επειδή δεν φορούσε μάσκα (pic & vid)

Gazzetta team
Μαζεύτηκαν 24.000 ευρώ για μπαρίστα που δεν εξυπηρέτησε πελάτισσα επειδή δεν φορούσε μάσκα (pic & vid)
Ο μπαρίστα τήρησε τους κανονισμούς και της είπε πως δεν θα την εξυπηρετήσει επειδή δεν φοράει μάσκα.

Ένας μπαρίστα στο Σαν Ντιέγκο αρνήθηκε να υπηρετήσει μια γυναίκα που δεν φορούσε μάσκα και έλαβε περισσότερα από 24.000 ευρώ μετά τη δημιουργία του GoFundMe για αυτόν.

Η Amber Lynn Gilles επισκέφθηκε το μαγαζί αλλά δεν εξυπηρετήθηκε, αφού ο μπαρίστα Lenin Gutierrez της είπε πως δεν θα το κάνει αν δεν βάλει μάσκα.

Στην συνέχεια εκείνη ανήρτησε μια φωτογραφία του Gutierrez και έγραψε: «Γνωρίστε τον Lenen από το Starbucks που αρνήθηκε να με υπηρετήσει γιατί δεν φορώ μάσκα. Την επόμενη φορά θα περιμένω μπάτσους και θα κάνω ιατρική εξέταση».

Η ανάρτηση έγινε viral, και έχει μοιραστεί χιλιάδες φορές, ενώ πλημμύρισε με σχόλια, πολλά από τα οποία προέρχονταν από ανθρώπους που κατέκριναν την Gilles για τη συμπεριφορά της.

Ένα άτομο έγραψε: «Μισώ τη μάσκα, αλλά δεν κατηγορώ το παιδί πίσω από τον πάγκο. Πρέπει να ακολουθήσουν τους κανόνες που τους δίνονται ώστε να μην έχουν πρόβλημα».

Αφού είδε το post-up, ο Matt Cowan, που δεν γνωρίζει τον Gutierrez, αποφάσισε να δημιουργήσει ένα GoFundMe για το barista.

Είπε ότι ήταν χαρούμενος που βλέπει ότι οι άνθρωποι «συσπειρώνονται γύρω από κάποιον που έκανε αυτό που έπρεπε λόγω της πανδημίας» προσθέτοντας: «Απλώς δείχνει ότι υπάρχουν πολλοί καλοί άνθρωποι εκεί έξω, και αυτό ξεπερνά τα κακά».

Ένας εκπρόσωπος της Starbucks δήλωσε στο CBS 8: «Θέλουμε όλοι να αισθάνονται ευπρόσδεκτοι στα καταστήματά μας. Ζητούμε με σεβασμό από τους πελάτες να ακολουθήσουν πρωτόκολλα κοινωνικής απόστασης και ασφάλειας που προτείνουν οι αξιωματούχοι δημόσιας υγείας,

συμπεριλαμβανομένης της χρήσης μάσκας προσώπου όταν επισκέπτονται τα καταστήματά μας».

Ο Γκουτιέρεζ στην συνέχεια ανήρτησε ένα βίντεο στα κοινωνικά μέσα, στο οποίο ευχαρίστησε τους ανθρώπους για «όλη την αγάπη και την υποστήριξη».

Παράλληλα είπε ότι θα χρησιμοποιήσει τα μετρητά για να συνεχίσει το όνειρό του να χορεύει και να διδάσκει τα παιδιά να χορεύουν πρόσθεσε: «Από τα βάθη της καρδιάς μου, σας ευχαριστώ πολύ, είναι απίστευτο. Σας ευχαριστώ πολύ για αυτό».