Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ να «βοηθήσει τους Αφροαμερικανούς»

Gazzetta team
Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ απευθύνει έκκληση στον ΟΗΕ να «βοηθήσει τους Αφροαμερικανούς»
Ο Φιλόνις Φλόιντ, ο αδερφός του Τζορτζ Φλόιντ μίλησε σε ένα βιντεομήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Ο αδελφός του Τζορτζ Φλόιντ, ο θάνατος του οποίου κατά τη διάρκεια αστυνομικής επιχείρησης στη Μινεάπολη πυροδότησε κινητοποιήσεις για φυλετική δικαιοσύνη στις ΗΠΑ και σε ολόκληρο τον κόσμο, απηύθυνε σήμερα έκκληση στον Οργανισμό Ηνωμένων Εθνών να «βοηθήσει τους Αφροαμερικανούς», εξετάζοντας ιδίως το ενδεχόμενο «να συστήσει μια ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας» με επίκεντρο την αστυνομική βία σε βάρος των Αφροαμερικανών.

«Έχετε τη δύναμη να μας βοηθήσετε να λάβουμε δικαιοσύνη για τον αδελφό μου Τζορτζ Φλόιντ», είπε ο Φιλόνις Φλόιντ, σε ένα βιντεομήνυμα που προβλήθηκε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη.

Οι μαύροι άνθρωποι στις ΗΠΑ έχουν ανάγκη τη βοήθεια του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών να προστατεύσει τα δικαιώματά τους, τόνισε ο ίδιος.

«Οι ζωές των μαύρων δεν έχουν σημασία στις ΗΠΑ», σημείωσε.

«Ο τρόπος με τον οποίο είδατε τον αδελφό μου να βασανίζεται και να δολοφονείται μπροστά στην κάμερα είναι ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι μαύροι άνθρωποι από την αστυνομία στην Αμερική».

«Η θλιβερή αλήθεια είναι ότι δεν πρόκειται για μεμονωμένο περιστατικό», επισήμανε, προτού συμπληρώσει στη συνέχεια:

«Όταν οι άνθρωποι τολμούν να υψώσουν τη φωνή τους και να διαδηλώσουν εξ ονόματος του αδελφού μου», βρίσκονται αντιμέτωποι με δακρυγόνα, πλαστικές σφαίρες.

«Σας ζητώ να με βοηθήσετε, να μας βοηθήσετε, τους μαύρους Αμερικανούς».

«Ελπίζω ότι θα εξετάσετε το ενδεχόμενο να συσταθεί μια ανεξάρτητη επιτροπή έρευνας που θα ερευνήσει τις δολοφονίες μαύρων πολιτών από αστυνομικούς στις ΗΠΑ και τη βία που χρησιμοποιούν εναντίον ειρηνικών διαδηλωτών», επισήμανε ο Φιλόνις Φλόιντ κατά τη διάρκεια της έκτακτης συνεδρίασης, που ζήτησαν να γίνει αφρικανικές χώρες, οι οποίες τάσσονται υπέρ της διεξαγωγής έρευνας.