Οργή στο Σιάτλ με τους αστυνομικούς που ψέκασαν με χημικά 7χρονο κορίτσι(vid)

Gazzetta team
Οργή στο Σιάτλ με τους αστυνομικούς που ψέκασαν με χημικά 7χρονο κορίτσι(vid)
Στο Σιατλ κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων με αφορμή το θάνατο αφροαμερικανών πολιτών από αστυνομικούς, οι τελευταίοι ψέκασαν στο πρόσωπο με χημικά ένα 7χρονο κορίτσι...

Ο Μάντο Έιβερι που είναι ο πατέρας του παιδιού ήταν οργισμένος με τους αστυνομικούς και τους διασώστες που ήταν εκεί, λέγοντας, «δεν ξέρω αν θέλατε να στείλετε κάποιο μήνυμα, ή αν θέλατε να σπείρετε το φόβο μέσα του. Πάντως τα καταφέρατε».

Ωστόσο και πέρα από το συμβάν, στην απορία που εύλογα προκλήθηκε για το τί μπορεί να θέλει ένα 7χρονο παιδί σε μία διαδήλωση τέτοιας μορφής και επικινδυνότητας, ο πατέρας του είπε ότι το παιδί ήταν μαζί του αφού είχαν πάει να προσευχηθούν.

Ο Έιβερι είπε ότι απρόκλητα εμφανίστηκαν αστυνομικοί και έριξαν χημικά, κάποια από τα οποία απευθείας στο πρόσωπο της κόρης του.

Ένας αυτόπτης μάρτυρας, ο Εβάν Χρέχα, κατέγραψε τα ουρλιαχτά του αγοριού σε βίντεο στο οποίο φαίνονται και οι διαμαρτυρίες των διαδηλωτών, που απαιτούν να μάθουν γιατί οι αστυνομικοί ψέκασαν με χημικά ένα μικρό παιδί και μετά δεν βοήθησαν.

«Τί έκανα και μου συμπεριφέρθηκαν έτσι;», ρωτά από την πλευρά του το παιδί, που έπαθε έγκαυμα στο μάγουλο, τους γονείς του. Να του απαντήσουν τί;