Κορονοϊός: Εντείνονται οι φόβοι για δεύτερο κύμα στο Πεκίνο

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εντείνονται οι φόβοι για δεύτερο κύμα στο Πεκίνο
Αυξάνεται η ανησυχία από τα κρούσματα της Covid-19 που έχουν εντοπιστεί τον τελευταίο καιρό στο Πεκίνο και έχουν ως επίκεντρο τη μεγαλύτερη αγορά χονδρικού εμπορίου της πόλης.

Το Πεκίνο κατέγραψε οκτώ κρούσματα του νέου κορονοϊού τις πρώτες επτά ώρες της 14ης Ιουνίου, δήλωσε αξιωματούχος της πόλης.

Ο υγειονομικός αξιωματούχος του Πεκίνου, Πανγκ Σινγκούο, δήλωσε στη διάρκεια μιας δεύτερης συνέντευξης Τύπου την Κυριακή πως αυτά τα οκτώ κρούσματα μόλυνσης είναι όλα συνδεόμενα με την αγορά Σινφάντι, μία μεγάλη αγορά χονδρικής στον νοτιοδυτικό τομέα Φενγκτάι της πόλης.

Και τα 43 κρούσματα μόλυνσης που καταγράφηκαν στο Πεκίνο τις προηγούμενες τρεις ημέρες συνδέονταν επίσης με την αγορά αυτή.

Στη συγκεκριμένη περιοχή έχει επιβληθεί lockdown και ιχνηλάτηση και το κλείσιμο της αγοράς ξεκίνησε το πρωί του Σαββάτου, αφότου δύο άνδρες οι οποίοι την είχαν επισκεφθεί πρόσφατα διαγνώστηκαν θετικοί στον ιό.

Ταυτόχρονα σε καραντίνα μπήκαν άλλες 11 γειτονιές παρακείμενες στην αγορά, ενώ θα εξεταστούν και όλοι οι 10.000 εργαζόμενοι.

Αυτά τα κρούσματα των τελευταίων τριών ημερών είναι τα πρώτα που καταγράφονται στο Πεκίνο μετά από 50 ημέρες.