Γιατρός «σπάει» τα πόδια και αυξάνει το ύψος των ασθενών του κατά 15 εκατοστά (pics & vids)

Gazzetta team
Γιατρός «σπάει» τα πόδια και αυξάνει το ύψος των ασθενών του κατά 15 εκατοστά (pics & vids)
Με μια απίστευτη τεχνική, ένας γιατρός, χειρουργός-ορθοπεδικός, μπορεί να αυξήσει το ύψος των ανθρώπων κατά 15 εκατοστά!

Ένας γιατρός στο Λας Βέγκας μπορεί να προσθέσει έως και 15 εκατοστά στο ύψος των ανθρώπων, με μια εκπληκτική διαδικασία, όπου «τεντώνει» τους ασθενείς του! Ωστόσο, η εξειδικευμένη χειρουργική του δεν είναι φθηνή.

Ο χειρουργός-ορθοπεδικός Δρ Debiparshad λέει ότι έχει αναπτύξει μια τεχνική, με την οποία θα «κόψει τα οστά των ποδιών» και στη συνέχεια εισάγει μια συσκευή, που «τα τεντώνει αργά» με τη βοήθεια ενός τηλεχειριστηρίου.

Μια περιουσία για να... ψηλώσεις!

Τώρα, εάν η περιγραφή της διαδικασίας σας έκανε να ανατριχιάσετε από την κορφή ως τα νύχια, περιμένετε μέχρι να ακούσετε και την τιμή.

Για την εξειδικευμένη αυτή θεραπεία χρεώνει 75.000 δολάρια, περίπου, δηλαδή, 67.000 ευρώ! Ψίχουλα...

Πώς γίνεται το «θαύμα»

Συγκεκριμένα, επί της διαδικασίας, ο γιατρός -του Χάρβαρντ μάλιστα- δηλώνει ότι μπορεί να πετύχει αυτό το «θαύμα», κάνοντας τομές στην κνήμη ή στον μηρό, και εισάγοντας στη συνέχεια αυτό που αποκαλεί ο ίδιος ως «μερικές φορές επώδυνη συσκευή».

Μετά τη διαδικασία, ο ασθενής χρησιμοποιεί τηλεχειριστήριο, που κάνει τη συσκευή να τεντώνει σταδιακά το οστό. Κατά κάποιο τρόπο, η συσκευή θα σπάσει πρώτα το οστό και στη συνέχεια θα του επιτρέψει να επουλωθεί. Σύμφωνα με τον Δρ Debiparshad, ενώ η μέθοδος είναι «συνήθως ανώδυνη», υπάρχουν περιπτώσεις όπου οι ασθενείς μπορεί να αισθάνονται κάποια δυσφορία.

Από 1,62μ. έφτασε σχεδόν 1,70μ. σε έξι μήνες

Ένας πρώην ασθενής του, μάλιστα, είπε σε συνέντευξή του στο Jam Press ότι η διαδικασία είναι μία από τις πιο οδυνηρές εμπειρίες της ζωής του. «Αποφάσισα ότι ήθελα να αλλάξω το ύψος μου όταν ήμουν στο λύκειο», δήλωσε ο Irving Rodriguez. Το μέγιστο βιολογικό ύψος του ήταν μόνο 1,62μ. Περίπου 10 με 12 εκατοστά μικρότερο από το μέσο ύψος ενός ενήλικα Αμερικανού άνδρα, σύμφωνα με τα δεδομένα του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων.

Ο Rodriguez λέει ότι δεχόταν μπούλινγκ για το γεγονός ότι ήταν κοντός, ενώ πολλές φορές θεωρήθηκε ακατάλληλος για ορισμένες θέσεις εργασίας λόγω του κάτω του μέσου όρου ύψους του. Τον Δεκέμβριο του 2019, λοιπόν, αποφάσισε να υποβληθεί σε αυτή την επίπονη διαδικασία.

Ο Δρ Debiparshad έδεσε τη συσκευή στο οστό του ποδιού του με μια σειρά βιδών και κάπως έτσι ξεκίνησαν όλα.

Ένα χιλιοστό κάθε μέρα

Ο χειρουργός τονίζει ότι μόλις ξεκινήσει η επούλωση, ο ασθενής μπορεί στη συνέχεια να χρησιμοποιήσει τη συσκευή για να βελτιώσει το ύψος του κατά 1 χιλιοστό κάθε μέρα. «Οι ασθενείς μπορούν να αναμένουν αύξηση του ύψους τους έως και 15 εκατοστά. Αυτή η διαδικασία επιμήκυνσης των οστών είναι συνήθως ανώδυνη και η χειρουργική επέμβαση διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα για να ολοκληρωθεί», δήλωσε ο Δρ Debiparshad. Πρόσθεσε ότι οι ασθενείς μπορούν να ξεκινήσουν με τη φυσική τους θεραπεία την επόμενη κιόλας μέρα και μπορούν να επιστρέψουν στις φυσιολογικές τους δραστηριότητες μετά από μερικές εβδομάδες.

Μετά από λίγο καιρό, ο Rodriguez, ο οποίος είναι επίσης πλαστικός χειρουργός, είναι, πλέον, 1,69μ. Λέει, δε, ότι ο πόνος έχει φύγει και αισθάνεται ότι είναι «σε πλήρη αρμονία» με το σώμα του. «Πιστεύω ότι η ψυχολογία του ύψους ήταν πάντα ένας μεγάλος παράγοντας για την κοινωνική αποδοχή και μπορεί να επηρεάσει ακόμη και την επαγγελματική και την προσωπική επιτυχία ενός ατόμου», κατέληξε ο Rodriguez, συμπληρώνοντας πως ο Δρ Debiparshad του έδωσε «τεράστια ώθηση στην εμπιστοσύνη».