Συγκλονιστικό βίντεο με αρκούδα γκρίζλι και βίσονα να παλεύουν μέχρι θανάτου (vid)

Gazzetta team
Συγκλονιστικό βίντεο με αρκούδα γκρίζλι και βίσονα να παλεύουν μέχρι θανάτου (vid)
Ένα συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο από το Εθνικό Πάρκο Yellowstone στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ, στις ΗΠΑ, δείχνει την επική μάχη μέχρις εσχάτων ανάμεσα σε μια αρκούδα γκρίζλι και έναν βίσονα! ΠΡΟΣΟΧΗ, ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ!

Τα άγρια ​​πλάνα, που κατέγραψε ο επισκέπτης Μάικλ Ντάους, δείχνουν τη συγκλονιστική στιγμή που μια αρκούδα και ένας νεαρός βίσονας μάχονται μέχρι θανάτου δίπλα σε ένα πάρκινγκ στο Εθνικό Πάρκο Yellowstone στην πολιτεία του Ουαϊόμινγκ, στις ΗΠΑ.

Το συναρπαστικό βίντεο, που γυρίστηκε καθώς ο Ντάους βρισκόταν στο πάρκο με την οικογένειά του στις 31 Μαΐου, δείχνει τον πολύ μεγαλύτερο σε μέγεθος βίσονα να επιτίθεται στο σαρκοφάγο ζώο, το οποίο, μάλιστα, στην αρχή προσπαθεί να απομακρυνθεί.

Στη συνέχεια, όμως, η αρκούδα... αγριεύει και κάνει μια τρομερή αντεπίθεση, καταλήγοντας να σύρει τον βίσονα σε μια κοντινή λίμνη και να τον πνίξει!

«Ήμουν ιδιαίτερα ανακουφισμένος που η αρκούδα φαινόταν να ενδιαφέρεται περισσότερο για τον βίσονα, παρότι ήμασταν σε μια ασφαλή απόσταση», είπε ο Ντάους.

Οι αρκούδες και οι λύκοι είναι οι μόνοι θηρευτές του ενήλικα βίσονα στο Yellowstone.