Τραμπ: Μεγαλειώδης μέρα για τον Τζορτζ Φλόιντ λόγω της μείωσης της ανεργίας (vid)

Gazzetta team
Τραμπ: Μεγαλειώδης μέρα για τον Τζορτζ Φλόιντ λόγω της μείωσης της ανεργίας (vid)
Ξεπέρασε τον εαυτό του για ακόμα μία φορά ο Ντόναλντ Τραμπ καθώς έμπλεξε τα στοιχεία από τη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ με τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, λέγοντας ότι είναι μία σπουδαία μέρα για εκείνον.

Η απρόσμενη μείωση της ανεργίας στις ΗΠΑ που ανακοινώθηκε την Παρασκευή σηματοδοτεί μια «σπουδαία ημέρα» για τον Τζορτζ Φλόιντ, δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ, δίνοντας για ακόμα μία φορά συγχαρητήρια στον εαυτό του.

Αν μη τι άλλο ο Ντόναλντ Τραμπ δείχνει ότι προσπαθεί να εκμεταλλευθεί το θάνατο του Τζορτζ Φλόιντ για πολιτικούς σκοπούς και ψηφοθηρικά παιχνίδια.

«Ελπίζω ότι ο Τζορτζ μας βλέπει από εκεί ψηλά και σκέφτεται ότι αυτό που συμβαίνει στη χώρα είναι μεγαλειώδες. Είναι μια μεγάλη ημέρα για εκείνον, μια μεγάλη ημέρα για όλον τον κόσμο», είπε ο Τραμπ, συνδέοντας τα καλά οικονομικά αποτελέσματα με την τραγωδία που συγκλονίζει τις ΗΠΑ εδώ και δύο εβδομάδες.

«Είναι μια μεγάλη, σπουδαία ημέρα όσον αφορά την ισότητα», συνέχισε ο Τραμπ.

Μετά το θάνατο του Φλόιντ στη Μινεάπολις, στις 25 Μαΐου και τις διαδηλώσεις που ακολούθησαν, ο Τραμπ υιοθέτησε πολεμική στάση. Εμφανίστηκε ως ο «πρόεδρος του νόμου και της τάξης» και απείλησε να στείλει τον στρατό στους δρόμους.

Λόγω αυτής της στάσης του επικρίθηκε σφοδρά από τον πρώην υπουργό Άμυνας Τζιμ Μάτις ενώ και ο νυν επικεφαλής του Πενταγώνου, ο Μαρκ Έσπερ, πήρε αποστάσεις από τον Λευκό Οίκο, εκτιμώντας ότι δεν θα πρέπει να αναπτυχθεί ο στρατός.

Μάλιστα με μήνυμα του στο Twitter, έδωσε για ακόμα μία φορά συγχαρητήρια στον εαυτό του.

«Πραγματικά μία σπουδαία έκθεση για τις θέσεις εργασίας. Καλά τα κατάφερες Πρόεδρε Τραμπ (αστειεύομαι αλλά είναι αληθές)!».

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ