Διάσημος παίκτης videogames αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων με την υγεία του (vid)

Gazzetta team
Διάσημος παίκτης videogames αποσύρθηκε λόγω προβλημάτων με την υγεία του (vid)
Το όνομά του είναι Ζιαν Ζιχάο και σε εμάς μπορεί να μην λέει τίποτα, αλλά στην πατρίδα του την Κίνα του 1,4 δισ. ψυχών, λέει πολλά, αφού είναι ο πιο διάσημος παίκτης διαδικτυακών παιχνιδιών.

Ο Ζιχάο στα 23 του μόλις χρόνια, δήλωσε πως αποσύρεται για λόγους υγείας, απογοητεύοντας εκατομμύρια θαυμαστές του.

Ήταν επαγγελματίας παίκτης από το 2012, παίζοντας κυρίως «League of Legends» με το όνομα «Ούζι». Η απόφασή του είναι να παραιτηθεί στον κινεζικό ιστότοπο μέσων κοινωνικής δικτύωσης Weibo, που μετρά πέντε εκατομμύρια μέλη.

Να σημειωθεί πως ο εθισμός στα τυχερά παιχνίδια θεωρείται μεγάλο πρόβλημα στην Κίνα και η κυβέρνηση τον συνδέει συχνά με την κακή υγεία των παιδιών. Μάλιστα, τον Νοέμβριο είχε επιβάλει απαγόρευση στα διαδικτυακά τυχερά παιχνίδια για άτομα κάτω των 18 ετών, απαγορεύοντάς τους να παίζουν μεταξύ 10 το βράδυ και 8 το πρωί.

Ο Ζιχάο λοιπόν, που έχει επίσης το παρατσούκλι «Mad Dog» για το επιθετικό του στυλ παιχνιδιού τόνισε: «Λυπάμαι που σας ενημερώνω ότι αποφάσισα με περηφάνια να αποσυρθώ. Ως αποτέλεσμα του να μένω μέχρι αργά το βράδυ ξύπνιος, μιας γεμάτης λιπαρά διατροφής και το γεγονός πως βρισκόμουν διαρκώς υπό ανυπέρβλητο άγχος, με οδήγησε, όπως ανακάλυψα πέρυσι, στο να διαγνωστώ με διαβήτη τύπου 2».

Συνέχισε λέγοντας πως είχε αλλάξει το πρόγραμμα εργασίας του, αθλούνταν και «έπαιρνε φάρμακα» αλλά η κατάσταση της υγείας του δεν είχε αλλάξει. «Η ψυχική μου υγεία δεν είναι τόσο καλή όσο παλιά» είπε. «Ο γιατρός μου είπε ότι αν συνεχίσω, θα μπορούσαν να υπάρξουν σοβαρές επιπλοκές. Ευχαριστώ τους θαυμαστές μου για την υποστήριξη και την συντροφιά σας».

«Ο θρύλος αποχωρεί, αλλά ο μύθος θα συνεχίσει να ζει» έγραψε ένας από τους θαυμαστές του δίνοντας το στίγμα των συναισθημάτων των φίλων του. Αξίζει να σημειωθεί πως η ανάρτησή του είχε πάνω από 300.000 σχόλια ενώ 600.000 άνθρωποι πόσταραν κάνοντας χρήση του hashtag #UziRetires.!..