Νέα Υόρκη: 5χρονο παιδί πέθανε από φλεγμονώδη νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορoνοϊό

Gazzetta team
Νέα Υόρκη: 5χρονο παιδί πέθανε από φλεγμονώδη νόσο που πιθανόν συνδέεται με τον κορoνοϊό
Σοκ στη Νέα Υόρκη από την είδηση του θανάτου ενός πεντάχρονου παιδιού από φλεγμονώδη νόσο, με συμπτώματα, δε, που μοιάζουν με εκείνα της νόσου Καβασάκι, η οποία πιθανόν συνδέεται με την Covid-19.

«Στη Νέα Υόρκη υπάρχουν πλέον 73 περιπτώσεις παιδιών με τέτοια συμπτώματα, ενώ η επιδημία του κορονοϊού υποχωρεί», τόνισε ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο. Τις τελευταίες δύο εβδομάδες αρκετές χώρες ανέφεραν περιπτώσεις παιδιών που παρουσίασαν αυτά τα συμπτώματα τα οποία μοιάζουν με μια σπάνια πάθηση, τη νόσο Καβασάκι.

Η σχέση με την Covid-19 δεν έχει διαπιστωθεί επίσημα, αλλά οι επιστήμονες τη θεωρούν πιθανή. Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων, ότι ο αριθμός των ασθενών με κορονοϊό που νοσηλεύτηκαν σε όλη την πολιτεία έχει μειωθεί στο χαμηλότερο επίπεδο των τελευταίων έξι εβδομάδων, καθώς βρήκε πώς να «ελέγξει το θηρίο».

Ο Κουόμο είπε ότι οι νοσηλείες μειώθηκαν στις 8.196 την Πέμπτη από 8.665 που ήταν την Τετάρτη. Είναι το χαμηλότερο επίπεδο νοσηλείας για την Covid-19, την ασθένεια που προκαλεί ο κορονοϊός, από τις 27 Μαρτίου.