Τα πήρε ο δήμαρχος του Μιλάνου με τον συνωστισμό των νέων: «Θα απαγορεύσω την πρόσβαση» (vids)

Gazzetta team
Τα πήρε ο δήμαρχος του Μιλάνου με τον συνωστισμό των νέων: «Θα απαγορεύσω την πρόσβαση» (vids)
Οργισμένο τελεσίγραφο από τον δήμαρχο του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, με αφορμή τον συνωστισμό χθες βράδυ στην περιοχή Ναβίλι, με νέους οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας να κάνουν βόλτες και να πίνουν μπύρες.

Ο συνωστισμός που προκλήθηκε χθες βράδυ στην περιοχή Ναβίλι του Μιλάνου, με νέους οι οποίοι δεν φορούσαν μάσκα και δεν κρατούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας, προκαλεί σειρά αντιδράσεων στην Ιταλία.

«Είτε τα πράγματα αλλάζουν αμέσως και σήμερα σταματά η κοσμοσυρροή στην περιοχή των Ναβίλι είτε αύριο θα απαγορεύσω την πρόσβαση», δήλωσε ο δήμαρχος της πόλης Μπέπε Σάλα. «Όταν έπρεπε να ευχαριστήσω τους Μιλανέζους για τη συμπεριφορά τους, το έκανα αμέσως, αλλά υπάρχουν και στιγμές, σαν την σημερινή, στις οποίες πρέπει κανείς να αντιδρά οργισμένος», πρόσθεσε ο δήμαρχος.

Ο Σάλα χαρακτήρισε «εικόνες ντροπής» τις φωτογραφίες και τα βίντεο που «συνέλαβαν» πολλούς κατοίκους, κυρίως νέους, να περπατούν ή να πίνουν μπίρα στη συγκεκριμένη περιοχή, κρατώντας ελάχιστη απόσταση ο ένας από τον άλλο.

«Πρόκειται για υγειονομική βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί. Αν τα κρούσματα ξαναρχίσουν να αυξάνονται η λεγόμενη ''δεύτερη φάση'' στην οποία βρισκόμαστε θα πρέπει να ''παγώσει'' άμεσα και να ξαναεπιβληθούν όλες οι απαγορεύσεις», δήλωσε, επίσης, ο Μάσιμο Γκάλι, υπεύθυνος του τμήματος λοιμωδών νόσων του νοσοκομείου Σάκο.

Όπως έγινε γνωστό, ο δήμος του Μιλάνου θα αυξήσει την παρουσία της τοπικής αστυνομίας για να επιβάλει τον απόλυτο σεβασμό των περιορισμών και των απαγορεύσεων που έχει επιβάλει η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε.

Σημειωτέον ότι οι νεκροί από τον κορονοϊό στην Ιταλία πλέον αγγίζουν τους 30.000, ενώ τα συνολικά επιβεβαιωμένα κρούσματα ξεπερνούν τα 200.000.