Κομμώτρια φυλακίστηκε επειδή κράτησε ανοιχτό το μαγαζί της κατά την διάρκεια της καραντίνας (vid)

Gazzetta team
Κομμώτρια φυλακίστηκε επειδή κράτησε ανοιχτό το μαγαζί της κατά την διάρκεια της καραντίνας (vid)
Η κομμώτρια ήταν αμετανόητη για το γεγονός ότι κράτησε ανοιχτό το μαγαζί της.

Μια κομμώτρια φυλακίστηκε για επτά ημέρες μετά την άρνησή της να ζητήσει συγγνώμη για το ότι διατηρούσε ανοιχτό το κομμωτήριό της κατά τη διάρκεια του lockdown.

Η Shelly Luther, η οποία είναι ιδιοκτήτρια του Salon la Mode στο Ντάλας του Τέξας, είπε ότι δεν θα ζητήσει συγγνώμη που άφησε την επιχείρησή της ανοιχτή κατά την διάρκεια της καραντίνας ενώ αρνήθηκε την προσφορά του δικαστή στη δίκη της.

Της είπαν ότι αν έδειχνε μεταμέλεια για την πράξη της δεν θα χρειαζόταν να φυλακιστεί λέγοντάς της πως είναι εγωίστρια.

Όμως εκείνη απάντησε: «Δεν είμαι εγωίστρια. Το να ταΐσω τα παιδιά μου δεν είναι εγωιστικό. Λοιπόν, κύριε, αν νομίζετε ότι ο νόμος είναι πιο σημαντικός από το να ταΐσω τα παιδιά μου, παρακαλώ προχωρήστε με την απόφασή σας, αλλά δεν πρόκειται να κλείσω το κομμωτήριο».

«Τηρούσε τους κανόνες υγιεινής»

Οι δικηγόροι της είχαν υποστηρίξει ότι λειτουργούσε το κομμωτήριο σύμφωνα με τους κανόνες υγιεινής για την προστασία από τον κορονοϊό και είχε φέρει μόνο λίγους υπαλλήλους.

Υποστήριξε ότι στους πελάτες προσφέρθηκε επίσης απολυμαντικό χεριών και έπρεπε να περιμένουν έξω μέχρι να είναι έτοιμος ο κομμωτής τους, ενώ τηρούσαν τις αποστάσεις ασφαλείας.

Ο δικαστής προχώρησε στην απόφασή του με ποινή φυλάκισης επτά ημερών, σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, θα συνεχίσει να ανοίγει το μαγαζί της έως την Παρασκευή, όταν θα επιτρέπεται και πάλι σε άλλες επιχειρήσεις να ανοίξουν, αλλά θα πληρώνει πρόστιμο 500 δολάρια (περίπου 465 ευρώ) την ημέρα μέχρι τότε.