Κορονοϊός: Ένας ιχθυοπώλης στη Γαλλία ο «ασθενής 0» στην Ευρώπη (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Ένας ιχθυοπώλης στη Γαλλία ο «ασθενής 0» στην Ευρώπη (vid)
Ένας 43χρονος ιχθυοπώλης στη Γαλλία φέρεται να είναι ο «ασθενής 0» σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Σε συνέχεια των αποκαλύψεων πως ο ιός κυκλοφορούσε στη Γαλλία από το Δεκέμβρη, ένας 43χρονος ιχθυοπώλης στη Γαλλία, θεωρείται πλέον ο «ασθενής 0» σε ολόκληρη την Ευρώπη, αν και η συγκεκριμένη εκτίμηση, ενδέχεται να ανατραπεί στο μέλλον.

Το δείγμα που έδωσε ο Αμιρούς Χαμάρ σε νοσοκομείο κοντά στο Παρίσι στις 27 Δεκεμβρίου, επανεξετάστηκε και βρέθηκε θετικό στον κορονοϊό. Ο γεννημένος στην Αλγερία ιχθυοπώλης, δεν είχε ταξιδέψει στην Κίνα ενώ το αποτέλεσμα του τεστ του, αποδεικνύει ότι ο ιός εξαπλωνόταν στη Γαλλία πολύ νωρίτερα από τις 24 Ιανουαρίου όταν εμφανίστηκε το πρώτο επιβεβαιωμένο κρούσμα.

Ο Χαμάρ σε συνέντευξή του δήλωσε πως είχε πολύ σοβαρούς πόνους στο στήθος, ενώ οι γιατροί διέγνωσαν λοίμωξη του αναπνευστικού. Οι ειδικοί συνιστούν προσοχή σχετικά με τα ευρήματα, με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας να μην εκπλήσσεται με τον χρόνο στον οποίο τοποθετήθηκε το πρώτο θετικό δείγμα. Υπογραμμίζει μάλιστα ότι είναι πιθανό να βρεθεί θετικό δείγμα, ακόμα νωρίτερα.

Ο ΠΟΥ καλεί μάλιστα τα κράτη να εξετάσουν και άλλα δείγματα από τα τέλη του 2019, ώστε να υπάρξει μια καλύτερη εικόνα για την πανδημία. Είναι άγνωστος ο τρόπος με τον οποίο ο ιός μεταδόθηκε στον Χαμάρ, ο οποίος δεν είχε καμία επαφή με την Κίνα όπου ξέσπασε η πανδημία. Ένα ενδιαφέρον στοιχείο όμως είναι ότι η σύζυγός του εργάζεται σε σούπερ μάρκετ κοντά στο αεροδρόμιο «Charles de Gaulle Airport» όπου πολλοί τουρίστες σπεύδουν μετά την άφιξή τους για να προμηθευτούν τα απαραίτητα.

Ο γιατρός που αποκάλυψε την υπόθεση, σημείωσε πάντως πως η σύζυγος του Χαμάρ, δούλευε στο ιχθυοπωλείο του σούπερ μάρκετ μαζί με εργαζόμενους με ρίζες από την Κίνα. «Αναρωτιόμαστε αν ήταν ασυμπτωματική» σημείωσε ο Ιβ Κοέν, γιατρός του νοσοκομείου που εξετάστηκε ο Χαμάρ. Πρόκειται για τον γιατρό που ενημέρωσε και τον ίδιο τον Χαμάρ πως το δείγμα του ήταν «100% θετικό».

Εκείνη την εποχή, ο Χαμάρ ταλαιπωρούνταν από πυρετό βήχα και αναπνευστικά προβλήματα, όλα συμπτώματα που προκαλεί ο Covid-19. Ο ίδιος υποπτεύθηκε πως πρόκειται για γρίπη, όμως τρομοκρατήθηκε από την ισχύ των συμπτωμάτων και τελικώς απευθύνθηκε στο νοσοκομείο όπου τελικώς του τοποθετήθηκε αναπνευστήρας.

Πηγή: reader.gr