Κορονοϊός: Βοήθεια από την Γκρέτα ζήτησε Δήμαρχος πόλης του Αμαζονίου (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Βοήθεια από την Γκρέτα ζήτησε Δήμαρχος πόλης του Αμαζονίου (vid)
Ο Δήμαρχος του Μανάους του Αμαζονίου, Άρθουρ Βιρχίλιο Νέτο, ζήτησε την βοήθεια της Γκρέτα Τούνμπεργκ προκειμένου να σωθούν ζωές των ιθαγενών από τον κορονοϊό.

Η Βραζιλία είναι μία από τις χώρες που το τελευταίο διάστημα πλήττεται σε μεγάλο βαθμό από τον κορονοϊό και ειδικά οι περιοχές του Αμαζονίου. Για τον λόγο αυτό ο Δήμαρχος του Μανάους, Άρθουρ Βιρχίλιο Νέτο, με μήνυμά του ζήτησε την βοήθεια της νεαρής ακτιβίστριας, Γκρέτα Τούνμπεργκ.

Αναλυτικά το μήνυμα του δημάρχου έχει ως εξής: «Αγαπητή μου Γκρέτα Τούνμπεργκ. Είμαι ο Δήμαρχος του Μανάους, της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας του Αμαζονίου. Σου λέω πως χρειαζόμαστε βοήθεια. Πρέπει να σώσουμε τις ζωές αυτών που προστατεύουν το δάσος από τον κορονοϊό. Βρισκόμαστε μπροστά από μία καταστροφή, μία βαρβαρότητα»

Η Γκρέτα με ανάρτησή της στο twitter έγραψε τα εξής: «Αυτό είναι απολύτως απαράδεκτο, η κατάσταση στον Αμαζόνιο κατά την διάρκεια της πανδημίας είναι πραγματικά ανησυχητική με πολλούς τρόπους. Πρέπει να υπερασπιστούμε τους υπερασπιστές του δάσους. Δεν μπορεί να υπάρξει κλιματική δικαιοσύνη, χωρίς αναγνώριση των δικαιωμάτων των ιθαγενών».