Δόθηκε η έκτακτη άδεια στο Remdesivir ως θεραπεία κατά του κορονοϊού!

Gazzetta team
Δόθηκε η έκτακτη άδεια στο Remdesivir ως θεραπεία κατά του κορονοϊού!
O Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) των ΗΠΑ έδωσε, τελικά, έκτακτη άδεια για τη χρήση του φαρμάκου Remdesivir της Gilead ως θεραπεία κατά του κορoνοϊού, όπως ανακοίνωσε την Παρασκευή ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ!

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα (1/5) ότι η αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) έδωσε άδεια στην εταιρεία Gilead Sciences Inc για την έκτακτη χρήση του πειραματικού αντιικού φαρμάκου Remdesivir στη θεραπεία ασθενών με τη νόσο Covid-19!

«Είμαι χαρούμενος που ανακοινώνω ότι η Gilead έλαβε από τη FDA άδεια για έκτακτη χρήση του Remdesivir», είπε ο Τραμπ.

Κατά τη διάρκεια συνάντησης στο Οβάλ Γραφείο με τον πρόεδρο των ΗΠΑ, ο εκτελεστικός διευθυντής της Gilead Ντάνιελ Ο' Ντέι χαρακτήρισε την κίνηση αυτή ένα σημαντικό πρώτο βήμα και επισήμανε ότι η εταιρεία κάνει δωρεά 1 εκατομμυρίου φιαλιδίων του φαρμάκου για να βοηθήσει τους ασθενείς με κορονοϊό.

Νωρίτερα, θυμίζουμε, ο Ο' Ντέι είχε δηλώσει ότι αναμένει πως ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων θα απαντήσει γρήγορα στο αίτημα της εταιρείας για έγκριση του φαρμάκου, όπως και έγινε.

Την Τετάρτη η Gilead παρουσίασε τα αποτελέσματα μελέτης που έδειξαν πως το 50% των ασθενών που λάμβανε το φάρμακο Remdesivir για πέντε ημέρες παρουσίασε βελτίωση και πάνω από τους μισούς αποχώρησαν από το νοσοκομείο εντός δύο εβδομάδων!