Χειρουργοί προειδοποιούν: «Χιλιάδες θα πεθάνουν, αν η Βρετανία βγει από το lockdown τώρα»

Gazzetta team
Χειρουργοί προειδοποιούν: «Χιλιάδες θα πεθάνουν, αν η Βρετανία βγει από το lockdown τώρα»
Η κατάσταση με την διασπορά του κορονοϊού στην Μεγάλη Βρετανία είναι κρίσιμη και οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου.

Οι κορυφαίοι χειρουργοί της χώρας προειδοποιούν πως χιλιάδες θα πεθάνουν από τη νόσο Covid-19, εάν η Μεγάλη Βρετανία άρει τα μέτρα προστασίας αυτή τη στιγμή.

Συγκεκριμένα, το Royal College of Surgeons (RCS) διεμήνυσε στον Μπόρις Τζόνσον, που σχεδιάζει την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα, να μην χρησιμοποιήσει το Εθνικό Σύστημα Υγείας ως «έναν οικονομικό σάκο του μποξ».

Το RCS τόνισε πως δεν μπορούν να χαλαρώσουν τα μέτρα σε αυτή τη φάση, επειδή αρκετό υγειονομικό προσωπικό δεν έχει κάνει το τεστ και πως υπάρχει ανεπάρκεια σε ιατρικό εξοπλισμό για τους ανθρώπους της πρώτης γραμμής.

Ο πρόεδρος του RCS, Νιλ Μόρτενσεν, είπε στην «Daily Telegraph» πως «επειδή το Εθνικό Σύστημα Υγείας δεν έχει υπερφορτωθεί μέχρι τώρα, δεν σημαίνει ότι η Κυβέρνηση μπορεί να χρησιμοποιήσει την υγειονομική υπηρεσία ως σάκο του μποξ. Για να χρησιμοποιήσω και τα λόγια του Μπόρις Τζόνσον "παλεύουμε μέχρι να πέσουμε κάτω", αλλά ο ιός δεν έχει νικηθεί ακόμα».