Ακόμα 7 τίγρεις θετικές στο ζωολογικό του Μπρονξ

Gazzetta team
Ακόμα 7 τίγρεις θετικές στο ζωολογικό του Μπρονξ
Άρχίζει να παίρνει διαστάσεις η ασθένεια ζώων από κορονοϊό στους ζωολογικούς κήπους των ΗΠΑ.

Στις αρχές Απριλίου η έκπληξη που υπήρξε στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ ήταν μεγάλη όταν διαπίστωσαν πως τρεις τίγρεις και ισάριθμα λιοντάρια εμφάνισαν συμπτώματα της ασθένειας, κάτι που ως τότε δεν είχε απασχολήσει και δεν είχε γίνει αντιληπτό.

Το γεγονός προβλημάτισε και ενεργοποίησε τους διοικούντες τον κήπο και έτσι υποβλήθηκαν σε τεστ και άλλα αιλουροειδή. Το αποτέλεσμα ήταν ότι βρέθηκαν θετικά άλλα επτά τεστ που υποβλήθηκαν σε τίγρεις με βάση τη μη κερδοσκοπική οργάνωση Wildlife Conservation Society, που έχει τη διαχείριση του πάρκου!

Έτσι λοιπόν, με τα νέα δεδομένα πολλές τίγρεις έχουν προσβληθεί από κορονοϊό στο ζωολογικό κήπο του Μπρονξ, η μία εκ των οποίων είναι ασυμπτωματική και κανείς δεν μπορεί να αντιληφθεί ότι έχει μολυνθεί. Παρά το γεγονός αυτό, όλες οι «πάσχουσες» με βάση τα όσα λένε οι του κήπου, τρώνε και συμπεριφέρονται κανονικά.

Ένα άλλο ερώτημα που απασχόλησε είναι το πως μολύνθηκαν τα ζώα και κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι αυτό συνέβη από μέλος του προσωπικού. Αν και κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα εντούτοις τους ξένισε αφού η μετάδοση μέσω αέρα από άνθρωπο σε ζώο δεν είναι κάτι που είχε διαπιστωθεί.

Μετά και αυτό το συμβάν εφαρμόζονται προληπτικά μέτρα στους ζωολογικούς κήπους και είναι κλειστοί εδώ και ένα μήνα, όχι μόνον του Μπρονξ, αλλά ακόμα του Central Park στο Μανχάταν και τους ζωολογικούς κήπους στο Prospect Park στο Μπρούκλιν και στο Queens.