Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τσερνόμπιλ μετά την πυρκαγιά (vid)

Gazzetta team
Εικόνες βιβλικής καταστροφής στο Τσερνόμπιλ μετά την πυρκαγιά (vid)
Μεγάλο μέρος του δάσους γύρω από το εγκαταλελειμμένο πυρηνικό εργοστάσιο του Τσερνόμπιλ έχει μετατραπεί σε στάχτες, μετά την καταστρεπτική δασική πυρκαγιά, την ώρα που σε κάποια σημεία η φωτιά εξακολουθεί να σιγοκαίει.

Βίντεο από drone που τράβηξε ο κάτοικος της περιοχής Στάνισλαβ Καπράλοφ, δείχνει την εικόνα «αποκάλυψης» που υπάρχει στη χλωρίδα και στην πανίδα της περιοχής, η οποία είχε αναζωογονηθεί μετά το πυρηνικό δυστύχημα του 1986, αλλά πλέον υπέστη ξανά μεγάλες καταστροφές.

Οι πυρκαγιές, οι οποίες ήρθαν μετά από ασυνήθιστα ξηρό καιρό, ξεκίνησαν στις 3 Απριλίου στο δυτικό τμήμα της ζώνης αποκλεισμού, μήκους 30 χιλιομέτρων και εξαπλώθηκαν σε κοντινά δάση.

Η αστυνομία ανέφερε ότι εντόπισε έναν κάτοικο ηλικίας 27 ετών, τον οποίο κατηγορεί ότι σκόπιμα ξεκίνησε τη φωτιά.

Παραμένει ασαφές αν αυτό το άτομο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ομολόγησε ότι ξεκίνησε μια σειρά πυρκαγιών «για πλάκα», φέρει μερική ή ολόκληρη την ευθύνη.

Τα επίπεδα της ραδιενέργειας παραμένουν σε φυσιολογικά επίπεδα και το Τσερνόμπιλ δεν αποτελεί άμεση απειλή, όμως ο πυκνός καπνός από την πυρκαγιά που έκαιγε για περίπου δύο εβδομάδες «σκέπασε» μέχρι και την πρωτεύουσα της Ουκρανίας το Κίεβο.

Οι πυροσβέστες έχουν θέσει υπό έλεγχο τη φωτιά, η οποία όμως σε ορισμένα σημεία εξακολουθεί να σιγοκαίει.