Κορονοϊός: Καλύτερα ο Μπόρις Τζόνσον, συμφωνεί με Τραμπ για επανεκκίνηση της οικονομίας

Gazzetta team
Κορονοϊός: Καλύτερα ο Μπόρις Τζόνσον, συμφωνεί με Τραμπ για επανεκκίνηση της οικονομίας
O Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία του κορονοϊού.

Σε επικοινωνία που είχαν ο Βρετανός πρωθυπουργός, Μπόρις Τζόνσον και ο Αμερικανός πρόεδρος, Ντόναλντ Τραμπ συμφώνησαν στην ανάγκη επανεκκίνησης της οικονομίας ως απάντηση στην πανδημία του Covid-19.

Σύμφωνα με δύο ξεχωριστές ανακοινώσεις που εξέδωσαν η Ντάουνινγκ Στριτ και ο Λευκός Οίκος, ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Μπόρις Τζόνσον συμφώνησαν στην ανάγκη μιας συντονισμένης διεθνούς απάντησης στην πανδημία του νέου κορονοϊού.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της αμερικανικής προεδρίας για την τηλεφωνική επικοινωνία των δύο ηγετών Ο Τζόνσον, που νοσηλεύτηκε έχοντας προσβληθεί από την covid-19, ανέφερε στον Τραμπ ότι «αισθάνεται καλύτερα και βρίσκεται σε πορεία ανάρρωσης».

Τραμπ και Τζόνσον «επιβεβαίωσαν εκ νέου τη στενή τους συνεργασία μέσω της G7 και της G20 για την επαναλειτουργία των παγκόσμιων οικονομιών και να διασφαλιστεί πως η ιατρική περίθαλψη και προμήθειες να φτάσουν σε όσους έχουν ανάγκη», πρόσθεσε ο Λευκός Οίκος. Οι δύο άνδρες επίσης συζήτησαν για το εμπόριο.

«Οι δύο ηγέτες δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν να συνεργάζονται για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων, μεταξύ άλλων την υπογραφή το ταχύτερο δυνατό μιας συμφωνίας ελεύθερου εμπορίου», δήλωσε μια εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

Η Βρετανία αποχώρησε από την Ευρωπαϊκή Ένωση στα τέλη του Ιανουαρίου και μια συμφωνία με τις ΗΠΑ αποτελεί βασική προτεραιότητα για την κυβέρνηση Τζόνσον.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ