H Tενερίφη δεν θα δεχθεί ξένους τουρίστες πριν τον Οκτώβριο

Gazzetta team
H Tενερίφη δεν θα δεχθεί ξένους τουρίστες πριν τον Οκτώβριο
Κυβερνητικοί αξιωματούχοι στα Κανάρια Νησιά δήλωσαν ότι ελπίζουν να ανοίξουν ξανά ξενοδοχεία σε Ισπανούς επισκέπτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, αλλά ότι οι παραθεριστές στο Ηνωμένο Βασίλειο ίσως χρειαστεί να περιμένουν μέχρι τον Οκτώβριο.

Οι τουρίστες από το Ηνωμένο Βασίλειο θα μπορούν να κάνουν διακοπές στα Κανάρια Νησιά από τον Οκτώβριο, ανέφεραν Ισπανοί αξιωματούχοι.

Οι αρχηγοί της περιφερειακής κυβέρνησης δήλωσαν ότι ελπίζουν να ανοίξουν ξανά τα ξενοδοχεία σε δημοφιλή σημεία, συμπεριλαμβανομένης της Τενερίφης, για Ισπανούς επισκέπτες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο.

Ωστόσο, είναι απίθανο να δεχθούν ξένους παραθεριστές μέχρι το φθινόπωρο.

Μιλώντας στην ισπανική εφημερίδα El Mundo, ο πρόεδρος των Καναρίων Νήσων, Βίκτορ Τόρες είπε ότι ο δρόμος που θα ακολουθηθεί για την ανάκαμψη από την πανδημία του κορονοϊού θα πρέπει να είναι προσεκτικός και η κανονικότητα να επιστρέψει σταδιακά.

«Με βάση αυτό, τον Οκτώβριο, τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο, που είναι καλοί μήνες για τα Κανάρια Νησιά, μπορούμε να αρχίσουμε να δεχόμαστε τουρίστες από άλλες χώρες», εξήγησε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Τενερίφη βρέθηκε στο επίκεντρο τον Φεβρουάριο, όταν το τεσσάρων αστέρων ξενοδοχείο «Costa Adeje Palace» ήταν ένα από τα πρώτα μέρη στην Ισπανία που μπήκε σε καραντίνα, λόγω ενός Ιταλού πελάτη ο οποίος ήταν θετικός στην Covid-19.

Περίπου 19 εκατομμύρια Βρετανοί τουρίστες επισκέπτονται την Ισπανία ετησίως, καθιστώντας τη χώρα τον νούμερο ένα προορισμό διακοπών για τους πολίτες στο Ηνωμένο Βασίλειο.