Κορονοϊός: Η Κίνα άλλαξε για δεύτερη φορά τα στοιχεία από την Ουχάν (pic)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Κίνα άλλαξε για δεύτερη φορά τα στοιχεία από την Ουχάν (pic)
Εκατοντάδες άνθρωποι καταγράφηκαν λανθασμένα ως θεραπευμένοι από τον κορονοϊό ή ότι έχουν λάβει εξιτήριο στην Ουχάν!

Λίγες μέρες αφότου στην Ουχάν αναθεώρησαν κατά 50% τον συνολικό αριθμό των θανάτων από τον κορονοϊό, το BBC μετέδωσε πως η Κίνα άλλαξε εκ νέου τα στοιχεία, για δεύτερη φορά!

Τα τελευταία στατιστικά στοιχεία από την Εθνική Επιτροπή Υγείας της χώρας δείχνουν ότι εκατοντάδες άνθρωποι καταγράφηκαν λανθασμένα ως θεραπευμένοι από τη νόσο Covid-19 ή ότι έχουν λάβει εξιτήριο στην Ουχάν, από την οποία ξεκίνησε η πανδημία.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των ατόμων που θεραπεύτηκαν στην πρωτεύουσα της επαρχίας Χουπέι ήταν 47.300 τη Μεγάλη Παρασκευή, αλλά μειώθηκε τη Δευτέρα του Πάσχα σε 46.359.

Την ίδια στιγμή, δε, που ο αριθμός των ιαθέντων σε ολόκληρη την Κίνα μειώθηκε σε σχέση και πάλι με τη Μεγάλη Παρασκευή! Τότε, είχε αναφερθεί ότι 77.944 άνθρωποι θεραπεύτηκαν από την Covid-19, χθες, ωστόσο, αυτός ο αριθμός έπεσε στις 77.084!

Επίσης τη Μεγάλη Παρασκευή, εξάλλου, οι Αρχές της Ουχάν αναθεώρησαν τον αριθμό των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων και θανάτων, ανακοινώνοντας ότι επιπλέον 1.290 άνθρωποι είχαν χάσει τη μάχη. Για να δικαιολογήσουν αυτές τις αλλαγές, σημείωσαν ότι η καθυστέρηση στην ανακοίνωση αυτής της πληροφορίας οφειλόταν στο γεγονός ότι κάποιοι ασθενείς πέθαναν στα σπίτια τους ή σε νοσοκομεία και δεν είχαν περάσει πληροφορίες στο κεντρικό δίκτυο ή εξαιτίας λαθών στις αναφορές.

Σύμφωνα, όμως, με το BBC, τα επίσημα στοιχεία της Εθνικής Επιτροπής Υγείας φαίνεται να δείχνουν ότι έως και 941 περιπτώσεις Covid-19 στην Ουχάν μπορεί να είχαν λανθασμένα αναφερθεί ως άτομα που είχαν ιαθεί τους τελευταίους τρεις μήνες.

Τα παραπάνω, μάλιστα, συμβαίνουν ενώ ολοένα και περισσότερες χώρες ζητούν ξεκάθαρες κουβέντες από την Κίνα, ασκώντας έντονη κριτική στο Πεκίνο για τη διαχείριση της κρίσης. Μερικοί, άλλωστε, πιστεύουν -και το εκφράζουν ανοιχτά- πως η Κίνα δεν λέει όλη την αλήθεια...