Τέλος η καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό στην Ιταλία

Gazzetta team
Τέλος η καθημερινή συνέντευξη Τύπου για τον κορονοϊό στην Ιταλία
Ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, Angelo Borrelli, ανακοίνωσε ότι δεν θα δίνονται, πλέον, καθημερινές συνεντεύξεις Τύπου για τον κορονοϊό στην Ιταλία.

Οι συνεντεύξεις Τύπου στη γειτονική χώρα πραγματοποιούνται (όπως και στην Ελλάδα) επτά μέρες τη εβδομάδα, από τις 22 Φεβρουαρίου, όταν και αναφέρθηκαν τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού στη χώρα.

Ωστόσο, όπως τονίζει ο επικεφαλής Πολιτικής Προστασίας, θα περιοριστούν πια σε δύο φορές την εβδομάδα, με τον Borrelli να επιβεβαιώνει ότι σήμερα ήταν η τελευταία μέρα της προηγούμενης κατάστασης.

«Τα δεδομένα για την υγεία δείχνουν ότι η πίεση στα νοσοκομεία έχει μειωθεί σημαντικά, και όλα αυτά μας κάνουν να αντιλαμβανόμαστε τη μεγάλη δουλειά που γίνεται στα νοσοκομεία, αλλά και το πόσο συνεργάστηκαν οι πολίτες μας», είπε. «Για αυτό αποφασίσαμε να αναδιαμορφώσουμε τις συνεντεύξεις Τύπου: Θα συνεχίσουμε να διασφαλίζουμε τη μέγιστη διαφάνεια των δεδομένων κάθε μέρα, δημοσιεύοντάς τα στον ιστότοπό μας, αλλά θα πραγματοποιούμε συνεντεύξεις Τύπου δύο φορές την εβδομάδα», πρόσθεσε.