Κορονοϊός: 761 θάνατοι την Μ. Τετάρτη στη Βρετανία

Gazzetta team
Κορονοϊός: 761 θάνατοι την Μ. Τετάρτη στη Βρετανία
Μικρή μείωση σε σχέση με την Μ. Τρίτη σε νεκρούς στη Βρετανία, μιας και την Μ. Τετάρτη, οι θάνατοι από τον κορονοϊό έφτασαν τους 761.

Μικρότερος ήταν ο αριθμός των νεκρών από τον κορονοϊό στη Βρετανία την Μ. Τετάρτη σε σχέση με την Μ. Τρίτη, όπως ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας. Συγκεκριμένα, την Μ. Τετάρτη έφυγαν από την ζωή εξαιτίας του νέου ιού 761 άνθρωποι, ενώ μια μέρα πριν είχαν πεθάνει 778.

Σε ό,τι αφορά τους ασθενείς του Covid-19 που παίρνουν εξιτήριο από το νοσοκομείο και εισάγονται σε οίκους φροντίδας, εκπρόσωπος της κυβέρνησης ανακοίνωσε ότι θα υποβάλλονται αυτομάτως σε εξέταση για τον ιό, μαζί με όσους βρίσκονται ήδη στους οίκους και εκδηλώνουν κάποια συμπτώματα. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο σε 6.000 οίκους φροντίδας δόθηκε η δυνατότητα να υποβάλλουν σε εξετάσεις το προσωπικό τους. Παράλληλα, απέρριψε το αίτημα του Εργατικού κόμματος για δημοσίευση μίας στρατηγικής εξόδου από το lockdown, υποστηρίζοντας ότι θα ήταν λάθος να τεθεί το θέμα σε εθνική συζήτηση αυτή τη στιγμή, πριν να παρέλθει η κορύφωση της πανδημίας.