Τρομερή ενέργεια της οικογένειας Χαβίτο, κατασκευάζει στολές προστασίας! (pic)

Gazzetta team
Τρομερή ενέργεια της οικογένειας Χαβίτο, κατασκευάζει στολές προστασίας! (pic)
Η έξαρση του κορονοϊού στην Ισπανία και η έλλειψη υγειονομικού υλικού στο τοπικό νοσοκομείο της περιοχής που κατοικεί η οικογένεια Χαβίτο, οδήγησε τον πρώην ποδοσφαιριστή των Άρη και Ολυμπιακού, και τη σύζυγό του Μαρία, στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας τις οποίες και διοχέτευσαν στους γιατρούς.

Σούπερ προσφορά* στα Virtual Sports | *Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις

Σε συνέντευξή του στην ιστοσελίδα «koutipandoras.gr» και στον δημοσιογράφο, Θάνο Σαρρή, ο Ισπανός πρώην ποδοσφαιριστής των Άρη και Ολυμπιακού εξήγησε τους λόγους που ώθησαν τον ίδιο και τη σύζυγό του στην κατασκευή ειδικών στολών.

«Στην αρχή δεν υπήρχαν πολλά κρούσματα στην περιοχή μας, όμως ο κόσμος κλείστηκε γρήγορα σπίτι γιατί η πόλη έχει πολλούς ηλικιωμένους, που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου. Υπήρξε αρχικά μια συμπεριφορά σαν να μην τρέχει τίποτα, όμως κατάλαβαν γρήγορα πόσο σοβαρή είναι η κατάσταση κι ότι μπορεί να τους φέρει κοντά στον θάνατο κι έτσι προστατεύτηκαν», ανέφερε αρχικά ο Ισπανός άσος ο οποίος αποφάσισε να επικοινωνήσει με το νοσοκομείο της περιοχής, στο οποίο εργάζονται και στελέχη της ποδοσφαιρικής Κορία, προκειμένου να βοηθήσει.

«Οι φίλοι μας που εργάζονται στο νοσοκομείο μας είπαν ότι υπάρχει μεγάλη έλλειψη στις στολές προστασίας. Επικοινωνήσαμε έτσι με το νοσοκομείο και με τις υγειονομικές αρχές για να ρωτήσουμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε. Μας επιβεβαίωσαν ότι δεν έχουν στολές κι εμείς αποφασίσαμε να τις δημιουργήσουμε μόνοι μας». Η σύζυγος του Χαβίτο διαμόρφωσε έναν μικρό χώρο στο σπίτι τους σε εργαστήριο υφασμάτων και λόγω της κατάστασης, σταμάτησε οποιαδήποτε άλλη εργασία και αφιερώθηκε στην κατασκευή ειδικών στολών προστασίας από τον κορονοϊό.

Η πρωτοβουλία της οικογένειας Χαβίτο έγινε γνωστή και έφτασε και στους διοικούντες της Κορία, οι οποίοι αποφάσισαν με την σειρά τους να βοηθήσουν. «Επικοινωνήσαμε με φίλους και γνωστούς προκειμένου να εργαστούν όσο το δυνατόν περισσότεροι σε αυτό το πρότζεκτ. Ο σύλλογος της Κορία άνοιξε έναν λογαριασμό για να μπορέσουν να βοηθήσουν τα μέλη κι όποιος άλλος θέλει στην αγορά υλικών, ούτως ώστε να φτιάξουμε όσο το δυνατόν περισσότερες στολές μπορούμε. Μέσω του συλλόγου συγκεντρώθηκαν τα έγγραφα και έγιναν όλες οι κινήσεις προκειμένου να ανοίξει ο λογαριασμός γρήγορα και με διαφανείς διαδικασίες. Αφορά μόνο την αγορά υλικών. Εμείς εργαζόμαστε γι' αυτό με μοναδικό κέρδος την βοήθεια που προσφέρουμε στους συνανθρώπους μας», ανέφερε στο Κουτί της Πανδώρας ο άλλοτε άσος των «κίτρινων».