Σάλος στη Βρετανία: Υπουργός γελάει όταν τη ρωτούν για τους «κρυφούς» θανάτους σε οίκους ευγηρίας (vid)

Gazzetta team
Σάλος στη Βρετανία: Υπουργός γελάει όταν τη ρωτούν για τους «κρυφούς» θανάτους σε οίκους ευγηρίας (vid)
Σάλο έχει προκαλέσει η αντίδραση Βρετανίδας υπουργού, η οποία γέλασε όταν ρωτήθηκε για τις αναφορές περί 4.000 νεκρών από τον κορονοϊό σε οίκους ευγηρίας και λοιπές μονάδες κοινωνικής περίθαλψης.

Η υπουργός Πρόνοιας Έλεν Γουάτελι εμφανίστηκε στην εκπομπή «Good Morning» με παρουσιαστή τον Πιρς Μόργκαν, ο οποίος αναφέρθηκε στο τεράστιο θέμα που έχει προκύψει στη Βρετανία αναφορικά με τις πληροφορίες ότι θύματα του ιού εκτός νοσοκομείου δεν προσμετρώνται στον επίσημο απολογισμό που ανακοινώνει κάθε απόγευμα το Υπουργείο Υγείας.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, η τελευταία έκθεση του Γραφείου Εθνικής Στατιστικής αναφέρει ότι ο ιός σκότωσε 217 ηλικιωμένους που ζούσαν σε οίκους ευγηρίας στην Αγγλία και την Ουαλία έως τις 3 Απριλίου.

Ωστόσο, υπάρχουν στοιχεία που αναφέρουν ότι ο πραγματικός αριθμός είναι πολύ υψηλότερος, πιθανώς 4.000 από την έναρξη της επιδημίας.

Η 43χρονη υπουργός κλήθηκε να απαντήσει σε αυτές τις αναφορές για τους «κρυφούς» θανάτους και επέμεινε ότι η κυβέρνηση εργάζεται σκληρά για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού. Ωστόσο, ο παρουσιαστής την πίεσε να δώσει απαντήσεις σχετικά με τους θανάτους στα κέντρα φροντίδας.

«Είναι αλήθεια ότι 4.000 άνθρωποι έχουν πεθάνει στο σπίτι φροντίδας; Ναι ή όχι;» ρώτησε ο παρουσιαστής της υπουργό και τότε εκείνη τον ευχαρίστησε που αναγνώρισε τι κάνει η κυβέρνηση και είπε ότι το έργο ήταν «πολύ σημαντικό».

Ο Πιρς τη διέκοψε τονίζοντας ότι είναι πιο σημαντικό το γεγονός ότι έχουν πεθάνει 4.000 άτομα και η υπουργός άρχισε να γελάει, με αποτέλεσμα ο παρουσιαστής να εξοργιστεί. «Γιατί γελάτε; Τι θεωρείτε αστείο σε όλο αυτό;» τη ρώτησε. Η υπουργός υπεραμύνθηκε τη στάσης της και εξήγησε ότι δεν γελάει.

«Κυριολεκτικά απλώς σας ρώτησα ότι είναι αλήθεια ότι 4.000 ηλικιωμένοι έχουν πεθάνει στο νοσοκομείο και το μόνο που μπορείτε να κάνετε είναι να γελάσετε; Τι συμβαίνει με εσάς;».


Πηγή: reader.gr