Κορονοϊός: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» πολιτών σε γιατρό που εφηύρε αναπνευστήρα για επτά άτομα (vids)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Το συγκινητικό «ευχαριστώ» πολιτών σε γιατρό που εφηύρε αναπνευστήρα για επτά άτομα (vids)
Οι κάτοικοι στο Νότιο Γουίντσορ της πολιτείας του Κονέκτικατ οργάνωσαν μία αυτοκινητοπομπή έξω από το σπίτι του Σαούντ Ανσουάρ, προκειμένου να τον ευχαριστήσουν για τα όσα έχει προσφέρει στη μάχη ενάντια στον Covid-19.

Ο κόσμος ευχαρίστησε τον «αφανή ήρωα» στη μάχη ενάντια στον νέο κορονοϊό, τον πνευμονολόγο στο νοσοκομείο Manchester Memorial, Σαούντ Ανσουάρ, με μία «παρέλαση αυτοκινήτων» έξω από το σπίτι του, στο Νότιο Γουίντσορ.

Ο Σαούντ Ανσουάρ, εκτός από τη δουλειά του στο νοσοκομείο συνεργάστηκε με ένα μηχανικό και έναν κατασκευαστή για δημιουργία ενός αναπνευστήρα, ο οποίος μπορεί να περιθάλψει μέχρι και επτά ασθενείς, προκειμένου να βοηθήσει στην έλλειψη εξοπλισμού που υπάρχει.

Σύμφωνα με αναφορές τοπικών μέσων ο συγκεκριμένος αναπνευστήρας είναι πειραματικός και θα εξεταστεί κατά πόσο μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην πράξη.

Ο Αμερικανοπακιστανός γιατρός είναι επίσης και γερουσιαστής στην πολιτεία του Κονέκτικατ.

Οι κάτοικοι δήλωσαν ότι με αυτήν τους την κίνηση ήθελαν να δείξουν την ευγνωμοσύνη και την αναγνώριση τους στη δουλειά του γιατρού, ο οποίος βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της μάχης ενάντια στον Covid-19.

Ο ίδιος με ανάρτησή του στο Facebook ευχαρίστησε τους κατοίκους για την κίνηση τους.

«Σας ευχαριστώ όλους που ήρθαμε σήμερα και με εκπλήξατε. Είμαι πραγματικά πλημμυρισμένος από την αγάπη που μου δείξατε. Νιώθω ευλογημένος που αποτελώ μέλος αυτής της κοινότητας, καθώς και για το γεγονός ότι δουλεύω μαζί με την καλύτερη ομάδα υγειονομικών, την οποία αγαπώ και εκτιμώ».

Στο Κονέκτικατ υπάρχουν ήδη 13.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19 και 600 νεκροί, σύμφωνα με την καταγραφή του πανεπιστημίου John Hopkins.

Συνολικά στις ΗΠΑ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 500.000 και οι θάνατοι τις 23.000.

Πηγή: reader.gr