Οι αιμοδιψείς συμμορίες του Ελ Σαλβαδόρ περιπολούν με μπαστούνια του μπέιζμπολ για να μείνει ο κόσμος σπίτι (pics)

Gazzetta team
Οι αιμοδιψείς συμμορίες του Ελ Σαλβαδόρ περιπολούν με μπαστούνια του μπέιζμπολ για να μείνει ο κόσμος σπίτι (pics)
Μια απίστευτη κατάσταση λαμβάνει χώρα στο Ελ Σαλβαδόρ, με τις αιμοδιψείς συμμορίες της χώρας να περιπολούν στους δρόμους με μπαστούνια του μπέιζμπολ, για να μένουν οι άνθρωποι σπίτι όσο διαρκεί η πανδημία του κορονοϊού...

Οι πιο άγριες, πιθανότατα, και αιμοδιψείς συμμορίες του κόσμου, εκείνες του Ελ Σαλβαδόρ, που ανάγκασαν χιλιάδες ανθρώπους να εγκαταλείψουν τη χώρα, τώρα, στην περίοδο της πανδημίας του κορονοϊού και των περιοριστικών μέτρων, περιπολούν στους δρόμους της χώρας με μπαστούνια του μπέιζμπολ για να μένει ο κόσμος στο σπίτι του!

Τα μέλη αυτών των συμμοριών έχουν εκδιώξει και σκοτώσει χιλιάδες αθώους συμπατριώτες τους, και πλέον έχουν αναλάβει να εξασφαλίσουν ότι όλοι στη χώρα θα τηρήσουν την καραντίνα...

Τα τελευταία χρόνια, 100.000 άνθρωποι από το Ελ Σαλβαδόρ έχουν εκτοπιστεί από τα σπίτια τους και αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τη χώρα της Κεντρικής Αμερικής λόγω της συνεχούς απειλής που αντιμετώπιζαν από τις συμμορίες.

Είναι οι ίδιες συμμορίες, που έχουν, πλέον, αναλάβει -δίχως να μπορεί (ή να θέλει;) κανείς να τις σταματήσει- να επιβάλουν την τάξη στην κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που ανακοίνωσε στις 22 Μαρτίου ο πρόεδρος Nayib Bukele («λουκέτο» για έναν μήνα), χρησιμοποιώντας απειλές και, όπως προαναφέραμε, μπαστούνια του μπέιζμπολ, για να φοβίσουν τους πολίτες και να τους κρατήσουν σε εσωτερικούς χώρους.

Οι συμμορίες στέλνουν επίσης ηχογραφημένα μηνύματα, με τα οποία απειλούν οποιονδήποτε παραβιάζει τους κανόνες κατά τη διάρκεια της μηνιαίας απαγόρευσης της κυκλοφορίας, που επιτρέπει μόνο ένα άτομο ανά οικογένεια να βγει από το σπίτι του για να ψωνίσει.

«Δεν θέλουμε να δούμε κανέναν στο δρόμο», αναφέρει κάποιος σε μια πρόσφατη ηχογράφηση. «Αν βγεις, καλύτερα να είναι μόνο στο κατάστημα, και καλύτερα να φοράς μάσκα». Τα μέλη των συμμοριών είναι ως επί το πλείστον μέλη των εγκληματικών οργανώσεων Barrio 18 και MS-13, οι οποίες αποτελούνται από άτομα που έχουν απελάσει οι ΗΠΑ.

Το «καλό» της υπόθεσης, βέβαια, είναι πως, παρότι μεταξύ των συμμοριών δεν έχει κηρυχθεί ανακωχή, η σχετική ηρεμία στους δρόμους προκάλεσε αξιοσημείωτη μείωση των δολοφονιών, σε μια χώρα, άλλωστε, που εδώ και δεκαετίες είναι στην κορυφή του κόσμου στον σχετικό τομέα...