Κορονοϊός: Η Παναγία των Παρισίων άνοιξε τις πύλες της ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά και ήχησαν ξανά οι καμπάνες (vid)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η Παναγία των Παρισίων άνοιξε τις πύλες της ένα χρόνο μετά την πυρκαγιά και ήχησαν ξανά οι καμπάνες (vid)
Η Παναγία των Παρισίων ένα χρόνο μετά την καταστροφική πυρκαγιά άνοιξε ξανά, ενώ ο ήχος από τις καμπάνες μετά από τόσο καιρό προκάλεσε συγκίνηση.

Η πυρκαγιά στον ναό-σύμβολο της Γαλλίας, της Παναγίας των Παρισίων είχε προκαλέσει παγκόσμια θλίψη πριν από ένα χρόνο.

Η εκκλησία μετά την φωτιά παρέμεινε κλειστή ενώ οι ζημιές που υπέστη ήταν μεγάλες.

  • Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Τώρα, ένα χρόνο μετά, άνοιξε ξανά τις πύλες της εν μέσω της πανδημίας του κορονοϊού και οι καμπάνες ήχησαν ξανά, προκαλώντας συγκίνηση.

Όπως αναφέρει η New York Post, άνοιξε λόγω του Πάσχα (οι καθολικοί έχουν Πάσχα την προσεχή Κυριακή) και επιτρέπεται η είσοδος σε μικρές ομάδες, το πολύ μέχρι 7 ατόμων.

Σήμερα (Μεγάλη Παρασκευή για τους καθολικούς) ακούστηκαν προσευχές, αναγνώσεις και μουσική λόγω της σταύρωσης του Χριστού.

Οι Γάλλοι ηθοποιοί Philippe Torreton και Judith Chemla σχεδιάζουν να διαβάζουν κείμενα από τη μητέρα Τερέζα και τον Γάλλο ποιητή Paul Claudel και ο βιολονίστας Renaud Capuçon να παίξει μουσική, αναφέρει η NPR.

Η αποκατάσταση της Notre Dame, αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το 2024 όπως ανέφερε ο Εμμανουέλ Μακρόν, ενώ οι εργασίες έχουν σταματήσει από τις 17 Μαρτίου εξαιτίας της καραντίνας που έχει επιβληθεί στην χώρα λόγω του covid-19.