Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ νεκρών στη Νέα Υόρκη, 779 σε μια μέρα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Αρνητικό ρεκόρ νεκρών στη Νέα Υόρκη, 779 σε μια μέρα
Νέο αρνητικό ρεκόρ σε θανάτους από τον κορονοϊό κατέγραψε η Νέα Υόρκη την Τετάρτη, με τον αριθμό να φτάνει στους 779.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορονοϊό, με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών.

Ωστόσο, φαίνεται πως από εδώ και πέρα η κατάσταση θα σταθεροποιείται, καθώς ο κυβερνήτης είπε πως τα περιοριστικά μέτρα έχουν αρχίσει να λειτουργούν. Αυτό το στηρίζει στο γεγονός πως ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία σταθεροποιείται. 586 άνθρωποι εισήχθησαν σε νοσοκομεία τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός κοντά σε αυτούς των προηγούμενων ημερών.

«Ας μην αρχίσουμε να αναπολούμε σαν να έχει τελειώσει» επισήμανε ο Κουόμο, προτρέποντας τους πολίτες να μείνουν στα σπίτια τους όσο το δυνατόν περισσότερο.

«Δεν το έχουμε ξεπεράσει. Δεν έχει τελειώσει» υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας ότι ο απολογισμός για την πολιτεία της Νέας Υόρκης ανέρχεται ήδη σε 6.268 θανάτους από τον Covid-19.

Σύμφωνα με τον Άντριου Κουόμο, η τωρινή τάση «είναι απλά ένα στιγμιότυπο στον χρόνο». Προειδοποίησε δε για το ενδεχόμενο «αύριο το πρωί να ξυπνήσουμε και οι αριθμοί να έχουν και πάλι αυξηθεί».

Εξάλλου, όπως σημείωσε, ο απολογισμός των θανάτων είναι πιθανό «να είναι το ίδιο υψηλός ή υψηλότερος τις επόμενες ημέρες».

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης είπε, επίσης, ότι ποτέ του δεν πίστευε ότι μπορούσε να βιώσει ξανά κάτι στην κλίμακα των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου. Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό είναι κάτι «σχεδόν απίστευτο» για εμένα.