Η Κομισιόν ζητά παράταση της απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη για άλλον έναν μήνα

Gazzetta team
Η Κομισιόν ζητά παράταση της απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη για άλλον έναν μήνα
Τα μέλη της κάλεσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ώστε να παρατείνουν μέχρι τις 15 Μαΐου τους περιορισμούς τους στα απολύτως αναγκαία ταξίδια προς την Ευρώπη.

Τις χώρες μέλη της κάλεσε την Τετάρτη η Ευρωπαϊκή Επιτροπή να παρατείνουν μέχρι τις 15 Μαΐου τους περιορισμούς για τα μη απολύτως αναγκαία ταξίδια προς την Ευρώπη. Η απαγόρευση αυτή είχε αποφασιστεί στις 17 Μαρτίου και είχε ισχύ ενός μήνα, με σκοπό να αναχαιτιστεί η πανδημία του νέου κορονοϊού.

«Η εμπειρία των χωρών μελών και άλλων κρατών που έχουν εκτεθεί στην πανδημία δείχνει ότι τα μέτρα που εφαρμόζονται για την καταπολέμηση της διάδοσης του ιού απαιτούν περισσότερες από 30 ημέρες για να είναι αποτελεσματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Κομισιόν.

Κάποιες αεροπορικές εταιρίες, έχουν ήδη αποφασίσει να παρατείνουν το μέτρο μιας και έχουν διακόψει έτσι κι αλλιώς τις πτήσεις τους μέχρι τις 15 Μαΐου λόγω Covid-19.

Η Κομισιόν είχε αποφασίσει να μην κλείσει τα εσωτερικά σύνορα στην ΕΕ, όμως οι χώρες ακολουθούν την δική τους κρίση σε αυτό το θέμα με αποτέλεσμα να υπάρχουν μεγάλες ουρές σε κάποιες περιπτώσεις και να παρατηρείται ένταση μεταξύ των πρωτευουσών.