Αποθεώνουν τον Σωτήρη Τσιόδρα οι New York Times: «Ένας από τους νέους ήρωες στους καιρούς της πανδημίας»

Gazzetta team
Αποθεώνουν τον Σωτήρη Τσιόδρα οι New York Times: «Ένας από τους νέους ήρωες στους καιρούς της πανδημίας»
Οι New York Times αναφέρουν για τον Σωτήρη Τσιόδρα πως «Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος επιστήμονας».

Ένα αφιέρωμα στους «ήρωες» της εποχής της πανδημίας «φιλοξενούν» οι New York Times, όπου πλέκουν το εγκώμιο του Σωτήρη Τσιόδρα.

Το άρθρο αναφέρεται στους επικεφαλής επιστήμονες διάφορων χωρών που έχουν συμβάλλει ενεργά στην αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού.

Όσον αφορά την χώρα μας, η δημοσιογράφος αναφέρει πως: «Στην Ελλάδα, η οποία έχει μέχρι στιγμής γλιτώσει ένα μεγάλο ξέσπασμα του covid-19, όλοι συντονίζονται κάθε απόγευμα στις 6 για να ακούσουν τον καθηγητή Σωτήρη Τσιόδρα. Έναν κομψό γκριζομάλλη άνδρα».

«Ο επιστήμονας βασίζεται απολύτως στις σημειώσεις του καθώς ενημερώνει τη χώρα για τα τελευταία στοιχεία, ενώ περιστασιακά δίνει κάποιες πρακτικές συμβουλές, όπως η αναλογία χλωρίνης και νερού που απαιτείται για την απολύμανση μιας επιφάνειας. Μάλιστα τις περισσότερες φορές προσπαθεί να διαλύσει και κάθε παραπληροφόρηση», συμπληρώνει στο άρθρο.

Παράλληλα δίνει και μερικά στοιχεία για την ζωή του αναφέροντας: «Ο Έλληνας επικεφαλής στη μάχη κατά του κορονοϊού -εκκλησιαζόμενος και πατέρας επτά παιδιών με μακρά επιστημονική καριέρα στις μολυσματικές ασθένειες, σπουδάζοντας στο Harvard, στο M.I.T. και αλλού- δεν είναι ο άνθρωπος του εξωραϊσμού. Είναι ειλικρινής και συνέβαλλε σημαντικά στο να πάρει η Ελλάδα μερικά από τα πιο εγκαίρως ληφθέντα περιοριστικά μέτρα στην Ευρώπη. Όπως φαίνεται, αυτό αποδίδει, καθώς η χώρα μετρά μόλις 68 θανάτους από την αρχή της κρίσης».

«Σε αντίθεση, το Βέλγιο που έχει αντίστοιχο πληθυσμό, μετρά 1283 θανάτους», τονίζει η αρθρογράφος.

Παράλληλα ο Θ. Αναγνωστόπουλος, ιδρυτής της SciCo ανέφερε στους ΝΥΤ: «Ο κ. Τσιόδρας συνδυάζει βασικά χαρακτηριστικά που τον κάνουν αποδεκτό στο κοινό που αγωνιά. Είναι ένας από εμάς, αλλά με αποδεδειγμένη γνώση. Είναι ταπεινός, μετριοπαθής, συμπονετικός αλλά και αναμφισβήτητα ένας κορυφαίος επιστήμονας», αναφέρει χαρακτηριστικά.