Κορονοϊός: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη θρυλικού πλωτού στρατιωτικού νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη (pics & vids)

Gazzetta team
Κορονοϊός: Εντυπωσιακές εικόνες από την άφιξη θρυλικού πλωτού στρατιωτικού νοσοκομείου στη Νέα Υόρκη (pics & vids)
Σύμφωνα με αναφορές, Νεοϋορκέζοι που είδαν από τα σπίτια τους την άφιξη του τεράστιου USNS Comfort των 1.000 κλινών, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα!

Στη μάχη κατά του κορονοϊού στη Νέα Υόρκη μπήκε από χθες το θρυλικό USNS Comfort!

Έστω και έμμεσα, αφού αναμένεται να παράσχει φροντίδα σε ασθενείς που χρειάζονται νοσηλεία σε μονάδα εντατικής θεραπείας και δεν συνδέονται με τον ιό, προκειμένου να βοηθήσει τα νοσοκομεία να επικεντρωθούν στους νοσούντες με Covid-19.

Το τεράστιο πλωτό στρατιωτικό νοσοκομείο των ΗΠΑ κατέπλευσε στο «Μεγάλο Μήλο», προκειμένου να βοηθήσει την κατάσταση, η οποία είναι κάθε μέρα και χειρότερη.

Μόνο στη Νέα Υόρκη, οι νεκροί από τον κορονοϊό είναι, περίπου, 800, ενώ τα κρούσματα ξεπερνούν τις 33.000. Η πίεση στα νοσοκομεία της Πολιτείας είναι πολύ μεγάλη και, δυστυχώς, φαίνεται πως είμαστε ακόμη στην αρχή.

Για αυτόν τον λόγο, λοιπόν, και επιστρατεύτηκε το USNS Comfort των 1.000 κλινών.

Ένα πελώριο πλοίο, που ναυπηγήθηκε το 1976 και ανήκει στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ από το 1987. Το μήκος του ξεπερνάει τα 270 μέτρα.

Έχει χρησιμοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στον Πόλεμο του Κόλπου, στον πόλεμο στο Ιράκ και στον τυφώνα Κατρίνα, το 2005.

Διαθέτει 12 χειρουργεία και 1.200 μέλη νοσηλευτικού προσωπικού.

Ο δήμαρχος της πόλης, Μπιλ ντε Μπλάζιο, χαιρέτισε την άφιξη του πλοίου. «Το γεγονός ότι το πολεμικό ναυτικό βρίσκεται εκεί, ότι ο στρατός βρίσκεται εκεί για να βοηθήσει τη Νέα Υόρκη σε μια στιγμή όπου η πόλη μας το έχει ανάγκη, είναι πολύ σημαντικό», τόνιζε σε δηλώσεις του στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN, την ώρα που το USNS Comfort έμπαινε στο λιμάνι του Μανχάταν.

«Για τους πολίτες της πόλης, που έχει περάσει πολλά τις τελευταίες εβδομάδες, όλο αυτό τους τονώνει το ηθικό. Είναι πολύ συγκινητικό για όλους εμάς, έχουμε ανάγκη από βοήθεια», πρόσθεσε.

Μάλιστα, στο Twitter υπήρξαν αναφορές ότι Νεοϋορκέζοι, με το που είδαν από τα σπίτια τους την άφιξη του τεράστιου USNS Comfort, ξέσπασαν σε χειροκροτήματα και ιαχές από τον ενθουσιασμό τους!

Χαρακτηριστική είναι και η αντίδραση του ηθοποιού Hugh Jackman.