Κορονοϊός: 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη, το 44% των κρουσμάτων κάτω των 45 ετών!

Gazzetta team
Κορονοϊός: 728 οι νεκροί στη Νέα Υόρκη, το 44% των κρουσμάτων κάτω των 45 ετών!
Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη που έχει πληγεί περισσότερο από κάθε άλλη στις ΗΠΑ, με τα θύματα να φτάνουν τα 728, ενώ σε όλα την χώρα είναι 1.937.

Ο κορονοϊός έχει κάνει για τα καλά την εμφάνισή του στις ΗΠΑ, με την χώρα αυτή να μην σταματά να μετρά θύματα, ενώ πλέον έχει και τα περισσότερα κρούσματα από κάθε άλλη. Συγκεκριμένα τα κρούσματα είναι 116.057 και τα θύματα 1.937 από τα οποία τα 241 το τελευταίο 24ωρο.

Η Νέα Υόρκη είναι η πόλη με τις περισσότερες απώλειες καθώς μετράει ήδη 728 νεκρούς, τους 122 το τελευταίο 24ωρο, ενώ το πλέον ανησυχητικό για την αμερικανική μεγαλούπολη είναι ότι το 44% των κρουσμάτων καταγράφεται σε πολίτες μέχρι 45 ετών!

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Άντριου Κουόμο ανακοίνωσε σήμερα ότι αναβάλλονται για τις 23 Ιουνίου οι προκριματικές εκλογές για το χρίσμα των κομμάτων ενόψει των προεδρικών εκλογών, λόγω της επιδημίας του νέου κορονοϊού, από την οποία έχουν χάσει τη ζωή τους 728 άνθρωποι στην Πολιτεία αυτή και άλλοι 52.318 έχουν βρεθεί θετικοί. Οι προκριματικές ήταν αρχικά προγραμματισμένες για τις 28 Απριλίου.

«Είμαστε πίσω από τον ιό από την πρώτη ημέρα. Περιμένουμε να δούμε τι θα κάνει», είπε ο κυβερνήτης σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, προσθέτοντας: «Δεν κερδίζεις με την άμυνα. Κερδίζεις με την επίθεση. Πρέπει να βγούμε μπροστά».

Ο Κουόμο είπε επίσης ότι ζήτησε από τα φαρμακεία να ξεκινήσουν παραδόσεις φαρμάκων κατ’ οίκον, χωρίς επιπρόσθετη χρέωση. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, συνέχισε, ενέκρινε την κατασκευή άλλων τεσσάρων προσωρινών νοσοκομείων στην πόλη της Νέας Υόρκης, ώστε να προστεθούν στο δυναμικό άλλες 4.000 νοσοκομειακές κλίνες.