Κορονοϊός: Η πόλη - μυστήριο της Λομβαρδίας με τα μηδέν κρούσματα

Gazzetta team
Κορονοϊός: Η πόλη - μυστήριο της Λομβαρδίας με τα μηδέν κρούσματα
Την στιγμή που όλη η Ιταλία ζει τον εφιάλτη του κορονοϊού, μια πόλη 1.000 κατοίκων στην επαρχία Παβία δείχνει να τον νικά, καθώς κανένας κάτοικός της δεν έχει προσβληθεί και οι Ιταλοί θα κάνουν έρευνες για να δουν μήπως στους πολίτες αυτούς υπάρχουν αντισώματα.

Ο εφιάλτης στην Ιταλία αναφορικά με τον κορονοϊό δεν λέει να σταματήσει, καθώς μόνο χθες έχασαν την ζωή τους πάνω από 900 άνθρωποι, οι περισσότεροι από κάθε άλλη φορά, ενώ συνολικά τα κρούσματα έχουν φτάσει 86.496. Μέσα σε όλη αυτή την μαυρίλα όμως, ένα δημοσίευμα από την Corriere Della Sera δίνει ελπίδα όχι μόνο στην χώρα αυτή, αλλά και στον κόσμο συνολικά.

Κάνε like στην σελίδα του Gazzetta.gr/plus στο Facebook για να είσαι ενημερωμένος για ΟΛΑ!

Συγκεκριμένα στην ηλεκτρονική της έκδοση η γνωστή εφημερίδα αναφέρει πως μια μικρή πόλη της επαρχίας Παβία που βρίσκεται στην Περιφέρεια της Λομβαρδίας (της περιοχής δηλαδή που έχει πληγεί όσο καμία άλλη), δεν έχει κανένα κρούσμα. Η πόλη λέγεται Φερέρα Ερμπονιόνε και οι πάνω από 1.000 κάτοικοί της δεν έχουν προσβληθεί στον ιό.

Το γεγονός αυτό έκανε το Ινσιτούτο Μοντίνο της Παβία να ασχοληθεί σοβαρά και θα υπάρξει σχετική έρευνα. Όπως ανακοίνωσε και ο δήμαρχος της πόλης, Τζιοβάνι Φασίνα, όλοι οι κάτοικοι θα κάνουν αιματολογικές εξετάσεις, είτε στο εργαστήριο της κοντινής πόλης Σανατσάρο ντε Μπουργκουντί, είτε στο σπίτι τους.

Με τις εξετάσεις αυτές και την έρευνα που θα γίνει, θα φανεί αν στη Φερέρα Ερμπονιόνε οι κάτοικοί της έχουν αντισώματα ικανά να αντιπαραβάλλουν τον covid-19. Αν δηλαδή υπάρχει κάτι στο ανοσοποιητικό σύστημα αυτού του μικρού πληθυσμού που να μπορεί να εξηγήσει γιατί κανείς δεν έχει προσβληθεί, κάτι που αν όντως αποδειχθεί ίσως να είναι και το κλειδί στην εξεύρεση λύσης κατά την πανδημίας.