Μαδούρο σε Τραμπ: «Είσαι άθλιος, ενεργείς σαν ένας ρατσιστής καουμπόης» (vid)

Gazzetta team
Μαδούρο σε Τραμπ: «Είσαι άθλιος, ενεργείς σαν ένας ρατσιστής καουμπόης» (vid)
Μία μέρα μετά τις κατηγορίες που του απέδωσε η κυβέρνηση των ΗΠΑ για εμπόριο ναρκωτικών, ο Νικολάς Μαδούρο πέρασε στην αντεπίθεση και χαρακτήρισε τον Ντόναλντ ότι είναι «ρατσιστής καουμπόης».

«Η κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ προέβη σε μία εντελώς εξτερμιστική, χυδαία, άθλια ενέργεια και μου απόδωσαν μία σειρά από ψευδείς κατηγορίες, όπως ένας ρατσιστής καουμπόι του 19ου αιώνα, τοποθετούσε μία τιμή για το κεφάλι των επαναστατών», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο σε τηλεοπτικό δίκτυο της Βνεζουέλας.

«Λέω στον Ντόναλντ Τραμπ, “είσαι άθλιος”. Δεν λειτουργεί μόνο σαν ένας ρατσιστής καουμπόι, ένας ρατσιστής, δεν είναι μόνο αυτό, διευθύνει τις διεθνείς σχέσεις σαν ένας εκβιαστής όπως η μαφία της Νέας Υόρκης, την οποία έχει διευθύνει ως επικεφαλής των οικοδομικών εταιριών του», προσέθεσε ο πρόσεδρος της χώρας.

Την Πέμπτη, το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ άσκησε κατηγορίες για εμπορία ναρκωτικών κατά του προέδρου της Βενεζουέλας Νικολάς Μαδούρο και υπουργών του, προσφέροντας αμοιβή 15 εκατομμυρίων δολαρίων για σχετικές πληροφορίες, για το ρόλο που διαδραμάτισαν στο σχέδιο «να πλημμυρίσουν» τις ΗΠΑ με κοκαΐνη.

Σύμφωνα με τον εισαγγελέα του Νοτίου Τομέα της Νέας Υόρκης, Τζέφρι Μπέρμαν, ο Μαδούρο, ο υπουργός Αμύνης, ο επικεφαλής του Ανωτάτου Δικαστηρίου και άλλοι αξιωματούχοι διατηρούσαν «την τελευταία 20ετία μία συνεργασία ναρκο-τρομοκρατίας με το κίνημα των FARC» στη γειτονική Κολομβία.

«Ο στόχος και το μέγεθος του υπόπτου εμπορίου ναρκωτικών κατέστησαν δυνατά μόνο διότι ο Μαδούρο κι άλλοι διέφθειραν τους θεσμούς στη Βενεζουέλα και παρείχαν στρατιωτική και πολιτική προστασία για τα εκτρωματικά εγκλήματα ναρκο-τρομοκρατίας που περιγράφονται στο κατηγορητήριό μας», πρόσθεσε ο εισαγγελέας.

Παράλληλα, το υπουργείο Δικαιοσύνης «προσφέρει αμοιβή έως και 15 εκατομμύρια δολάρια για πληροφορίες σχετικές με τον Νικολάς Μαδούρο Μόρο», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.

Πηγή: reader.gr